Loading...

Αστροβραδιά στην «καρδιά» του δάσους Βελανιδιάς στη Σκουρτού


Μοιραστείτε το άρθρο...

Στόχος είναι η ανάδειξη της ανάγκης για προστασία του μοναδικού δάσους Βελανιδιάς, γιορτάζοντας τη νέα Σελήνη, με διαλέξεις στην βιβλιοθήκη της Σκουρτού και με Ουρανογραφία – Αστροπαρατήρηση του σκοτεινού ουρανού του δάσους.

Ο Γαλαξίας Milky Way μας περιμένει να τον θαυμάσουμε, αυτήν τη σκοτεινή βραδιά, μέσα στις αιωνόβιες Βελανιδιές που χρειάζονται την βοήθειά μας, το ενδιαφέρον μας.

Από τις 6μμ το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη 2018, θα αρχίσουν οι παρουσιάσεις,στην βιβλιοθήκη της Σκουρτού, που βρίσκεται στα δεξιά μας, στην είσοδο του χωριού, καθώς ερχόμαστε από το Αγρίνιο, με πρώτη αυτή του προέδρου του Συλλόγου Φίλων της Βελανιδιάς και Περιβάλλοντος «Η Αμαδρυάδα» Μάκη Στρατούλη, με θέμα την προστασία του δάσους.

Στη συνέχεια ο Γραμματέας της Αστρονομικής και Αστροφυσικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Ντέκας, θα μας μιλήσει για την παρατηρησιακή Αστρονομία και τέλος ο Αντιπρόεδρος της Αστρονομικής Μπακολίτσας Κώστας,θα μας ταξιδέψει στην Μυθολογία των αστερισμών. Η Ουρανογραφία και η Αστροπαρατήρηση θα γίνει στα 4 χιλιόμετρα από το χωριό, σε θέση μοναδική για τον ανοιχτό ορίζοντα και την ιστορικότητά της.

Τα δύο νέα μεγάλα τηλεσκόπια που απέκτησε πρόσφατα η Αστρονομική Εταιρεία θα προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα και θα χαρίσουν στους συνοδυπόρους του ταξιδιού μας στα άστρα, μοναδικές εικόνες από το Ηλιακό μας σύστημα, αλλά και από το βαθύ διάστημα, δεδομένης της Νέας Σελήνης, που θα κρατήσει τον ουρανό μας σκοτεινό, δίνοντας τη δυνατότητα να δούμε με γυμνό μάτι τον γαλαξία μας Milky Way.

Παράλληλα θα γίνει αστροφωτογράφηση με τον νέο εξοπλισμό της Εταιρείας μας. Φυσικά όποιος επιθυμεί να φέρει το τηλεσκόπιό του η την κάμερά του, να σήσει μαζί μας την αστροβραδιά αυτή, με πολύ χαρά μας θα τον δεχτούμε στην συντροφιά μας.

Η θέση που θα γίνει η Ουρανογραφία και η Αστροπαρατήρηση στις 8 Σεπτεμβρίου, μετά τις 9μμ, είναι δίπλα στο Ιστορικό Μοναστήρι του Λιγοβιτσίου και κάτω από τα ερείπια του Αρχαίου Φρουρίου των Δηριέων.





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!