Loading...

Tίμησαν τον πολιούχο τους στον Άγιο Θωμά Μεσολογγίου


Μοιραστείτε το άρθρο...

Τον πολιούχο και προστάτη τους Αποστόλου Θωμά γιόρτασαν με επισημότητα οι κάτοικοι του χωριού Άγιος Θωμάς Μεσολογγίου.

Την παραμονή τελέστηκε μέγας εσπερινός με αρτοκλασία στην οποία χοροστάτησε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ.κ Κοσμάς επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας ιερέων από το Μεσολόγγι και τα γειτονικά χωριά ενώ ανήμερα της εορτής του αγίου τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Μετά το τέλος του εσπερινού πραγματοποιήθηκε περιφορά της εικόνας του αγίου Θωμά συνοδευόμενη από πλήθος κατοίκων, επισήμων αντιπροσωπειών από τον πολιτιστικό σύλλογο Ευηνοχωρίου «Η Αρχαία Καλυδώνα», παρέα Αη Συμιωτών και τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο «Η Αρχαία Αλίκυρνα».

Μετά το τέλος του εσπερινού ο πρόεδρος της Τ.Κ Αγίου Θωμά και ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος πρόσφεραν γλυκίσματα, χυμούς, πίτες και αναψυκτικά στους καλεσμένους.

Φωτογραφίες: Ελπίδα Δρόσου, Δημήτριος Κάκκος
Επιμέλεια: evinochori-kalidona.gr





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!