Loading...

Το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων 2018 του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας


Μοιραστείτε το άρθρο...

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα πραγματοποιηθούν καρναβαλικές εκδηλώσεις σε αρκετές πόλεις-χωριά του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας.

Το πρόγραμμα των φετινών αποκριάτικων εκδηλώσεων στο Δήμο Ακτίου Βόνιτσας γνωστοποίησε ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης, Παντελής Αποστολάκης. Μάλιστα σε αυτό τονίζεται ότι όλα είναι έτοιμα για τις εκδηλώσεις ενώ απευθύνεται πρόσκληση για τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση:

Οι προετοιμασίες συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς για να είναι όλα έτοιμα για περισσότερες από 8 αποκριάτικες εκδηλώσεις, με αποκριάτικες παρελάσεις και πάρτυ για μικρούς και μεγάλους που θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο των Αποκρεών (Από 17 έως 19 Φεβρουαρίου).

Θα συνεχίσουμε την επιτυχημένη συνταγή των τριών προηγούμενων χρόνων, ξεκινώντας τις αποκριάτικες εκδηλώσεις σε συνεργασία µε όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους του Δήµου µας και την ενεργή συμμετοχή και αμέριστη βοήθεια εκατοντάδων εθελοντών.

Αποδεικνύουµε στην πράξη ότι όλοι µαζί µπορούµε και θέλουμε να φέρουµε πιο κοντά τους δηµότες µας µε κοινές δράσεις.

Η σπουδαιότερη παράμετρος και του φετινού καρναβαλιού είναι ο εθελοντισμός, οι πινελιές του οποίου δίνουν τη διαφορά κάθε χρόνο.

Μια πλατιά και αυθόρμητη προσφορά , συμμετοχή από μαθητές , φορείς και συλλόγους το ενδυναμώνουν με αβίαστη και πληθωρική αγάπη, το πλουτίζουν με πρωτότυπες ιδέες και το βοηθούν ουσιαστικά με εθελοντική προσφορά εργασίας σε κάθε βήμα του, σε κάθε εκδήλωσή του.

Το πρόγραμμα τον εκδηλώσεων θα ξεκινήσει σήμερα Τσικνοπέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018 και και θα ολοκληρωθεί την Καθαρή Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου στην Βόνιτσα με τα «Γληγοράκεια 2018»

Η κεντρική και για το 2018 αποκριάτικη εκδήλωση είναι ο Γληγοράκης Αχυρένιος που φέτος μας έρχεται από την VARDAMECEDONIA και θα ξεσηκώσει την Βόνιτσα την Καθαρή Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι οι εξής:

ΒΟΝΙΤΣΑ: «Παιδικό Αποκριάτικο Καρναβάλι», Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, 15.30 μμ
ΠΑΛΑΙΡΟΣ: «ΒΛΑΧΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ», Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018, 11.00 πμ
ΚΑΤΟΥΝΑ: Αποκριάτικο Καρναβάλι, Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018, 11.00 πμ
ΠΛΑΓΙΑ: Παιδικό Αποκριάτικο Πάρτι, Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018, 11.00 πμ
ΘΥΡΡΕΙΟ: Αποκριάτικο Καρναβάλι, Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018, 16.30 μμ
ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ: Αποκριάτικο Καρναβάλι, Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, 2018 17.00 μμ
ΠΑΛΙΑΜΠΕΛΑ: Αποκριάτικη παρέλαση, Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, 16.00 μμ
ΒΟΝΙΤΣΑ: «ΓΛΗΓΟΡΑΚΕΙΑ» 2018, Καθαρά Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 15.30 μμ

Να ενημερώσουμε ότι ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας διαθέτει ακόμη μερικές στολές για γκρουπ που θα είναι διαθέσιμες μέχρι την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, για οποία παρέα θέλει να πάρεις μέρος σε μια από τις Αποκριάτικες Παρελάσεις του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας ( διαθέτει επίσης μερικά πανιά και υλικά για την κατασκευή των αρμάτων και μια ακόμη αποκριάτικη πλατφόρμα )

ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΚΑΘΑΡΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Σε πολλά μέρη του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας θα στηθούν αποκριάτικα γλέντια την Καθαρή Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς συλλόγους, τους φορέων και τους Προέδρους των Τοπικών Διαμερισμάτων.

Καλούμε όλους τους πολίτες του Δήμου μας αλλά και για όσους επισκεφθούν την περιοχή μας να απολαύσουν τα κούλουμα του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας (θα προσφερθεί χαλβάς, λαγάνες, ελιές, ταραμάς, γίγαντες και κρασί) που θα γίνουν στις κάτωθι περιοχές:

• Παραλία Βόνιτσας (Δημαρχείο Βόνιτσας σε συνεργασία με το ΚΑΠΗ Βόνιτσας).
• Παλιάμπελα (Παλιό Δημοτικό Σχολείο σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο“ Ο Μύλος“).
• Δρυμό (στο κοινοτικό γραφείο του Δρυμού).
• Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας.
• Θύρρειο (πλατεία Θυρρείου σε συνεργασία με τις γυναίκες του Χωριού).
• Κατούνα (κεντρική πλατεία σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Κατούνας).
• Πλαγιά (περιοχή “δάσος Φαγειά“ σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πλαγιάς).

Τα κούλουμα σε όλες τις περιοχές θα ξεκινήσουν την Καθαρή Δευτέρα από τις 10.00 πμ.

Είναι μια ωραία ευκαιρία στις πιεστικές εποχές που ζούμε να ξεχαστούμε και να διασκεδάσουμε με την ψυχή μας.

Όλοι μαζί γιορτάζουμε!!!
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!