Loading...

Η μαρτυρία-βόμβα που αλλάζει τα δεδομένα του θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη


Μοιραστείτε το άρθρο...

Ένας μάρτυρας που βρέθηκε στη λίμνη Τριχωνίδα αποκάλυψε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» νέα συγκλονιστικά στοιχεία για ένα μαύρο αυτοκίνητο, δύο κυνηγούς και τις ύποπτες κινήσεις τους.

Νέες αποκαλύψεις στο θρίλερ με το θάνατο της άτυχης μητέρας, η οποία βρέθηκε καμένη στο αυτοκίνητό της στη λίμνη Τριχωνίδα, έρχονται στο φως της δημοσιότητας όσο περνούν οι ημέρες.

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση εξετάζουν μία σημαντική μαρτυρία που έφτασε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», η οποία φαίνεται πως θα ανοίξει το δρόμο στις έρευνες της πολύκροτης υπόθεσης που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Το αυτοκίνητό και οι πέτρες στα λάστιχα

Ο μάρτυρας, ο οποίος είναι κάτοικος Αθηνών, το Σαββατοκύριακο των Φώτων φιλοξενήθηκε στην περιοχή της λίμνης Τριχωνίδας.

Την Κυριακή 7 Ιανουαρίου με την παρέα του ξεκίνησαν με δύο αυτοκίνητα για να εξερευνήσουν τη λίμνη ακολουθώντας έναν δύσβατο χωματόδρομο από το χωριό όπου έμεναν, που οδηγεί στις όχθες της. Είδαν το αυτοκίνητο της Ειρήνης Λαγούδη και αυτό που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στον μάρτυρα ήταν το ασυνήθιστο χρώμα του και το γεγονός πως υπήρχαν πέτρες κοντά στα λάστιχα. Σκέφτηκε πως ο οδηγός του θα δυσκολεύτηκε πολύ να οδηγήσει το αυτοκίνητο σε εκείνο το σημείο, λόγω του ανώμαλου εδάφους.

Οι ύποπτες κινήσεις δυο τύπων στη λίμνη

Στον τόπο ένα άλλο αυτοκίνητο τους κίνησε υποψίες. Ένα αγροτικό μαύρο Nissan με δύο γράμματα στην πινακίδα κυκλοφορίας, βρισκόταν σταματημένο στο δρόμο. Ήταν χτυπημένο στο μπροστινό δεξί φτερό και στην καρότσα είχε ένα κλουβί για σκυλιά που χρησιμοποιούν οι κυνηγοί. Ένας άνδρας περίπου 25 χρόνων, βρισκόταν πάνω στο καπό του αυτοκινήτου. Ένας άλλος γύρω στα 35 που είχε περασμένο πάνω του ένα ασύρματο, στεκόταν στις όχθες της λίμνης και εκείνη την ώρα πέταξε κάτι στο νερό. Και οι δύο φορούσαν στολές κυνηγών αλλά δεν κρατούσαν όπλα.

Οι φίλοι φοβήθηκαν από τη στάση τους και συνέχισαν την πορεία τους. Το αγροτικό με τους δύο άνδρες τους ακολούθησε για περίπου τρακόσια μέτρα ώσπου έστριψαν σε έναν ελαιώνα.

Λίγες μέρες αργότερα έμαθαν από τις ειδήσεις πως στο χρυσαφί αυτοκίνητο βρέθηκε νεκρή η 44χρονη μητέρα.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα που θα καταθέσει στις Αρχές, οι επιβάτες του αγροτικού αυτοκινήτου είχαν σίγουρα δει το Ford Ka της Λαγούδη.

«Να βρούμε την αλήθεια…»

Συγγενείς και φίλοι επιμένουν στην εκδοχή της δολοφονίας. Ψάχνουν για στοιχεία και δεν δέχονται την αυτοχειρία που δείχνει η έρευνα των Αρχών.

Σε ζωντανή σύνδεση μέσω Skype ο ξάδελφος της άτυχης μητέρας, την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, ανέφερε:

«Για μας σαν οικογένεια επιβάλλεται να βρούμε την αλήθεια. Ακούσαμε για διαπληκτισμούς, μεγάλες διαδρομές, όλα αυτά μας αποκάλυψαν μια εικόνα που δεν γνωρίζαμε πριν. Υπάρχουν ερωτήματα. Κάποιες κενές ώρες μέχρι τη στιγμή που βρέθηκε νεκρή, για τις οποίες δεν έχουμε καμία πληροφορία και απευθύνω έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι, να μας βοηθήσει. Η Ρηνούλα ήταν μια γυναίκα με οικονομική επιφάνεια, για την οποία εύκολα θα γινόταν στόχος», τόνισε ο Γιώργος Ζήκος.

Είπε ακόμη πως σύμφωνα με τον αδελφό της το ποσό από την πρόσφατη αγοραπωλησία ενός κτήματος, έχει βρεθεί.

Αναφορικά με το αν της είχε χορηγηθεί κάποια ουσία όπως φάνηκε από τους προσωπικούς της ιατρικούς φακέλους, ο ξάδελφος της είπε:

«Γενικά η Ειρήνη δεν έκανε χρήση φαρμάκων. Όντως της συνταγογραφήθηκε κάποιο φάρμακο στις 27 Νοεμβρίου και η συνταγή εκτελέστηκε στις 29 του μήνα. Αυτό δεν σημαίνει ούτε ότι πήρε το φάρμακο, ούτε ότι υπέστη τις πιθανές του παρενέργειες. Κι έτσι να ήταν πέρασε πολύς καιρός από τότε».

Τι αποκαλύπτει ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας

«Κατά τη γνώμη μου στο όχημα που εξέτασα παρουσία της προανακριτικής Αρχής και δικηγόρων της οικογένειας, υπήρξε μικρή ποσότητα καυσίμου. Εντόπισα μία εστία στο κάθισμα του οδηγού, μία στο κάθισμα του συνοδηγού και μία μικρότερης έντασης στα πίσω καθίσματα. Η αιθάλη είχε σκεπάσει όλο το μέρος του αυτοκινήτου κυρίως το μπροστινό.

Εκτιμώ ότι το ρολόι του αυτοκινήτου σταμάτησε στις οκτώ παρά είκοσι, όταν και έσβησε η φωτιά. Στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου υπήρχε ένα πλαστικό τελάρο με πατάκι που δεν είχαν καεί. Εκεί στο ένα από τα κορδόνια της εταζέρας ήταν προσαρμοσμένο ένα κομμάτι βαμβάκι, δεμένο με μια ψιλή κορδέλα. Στο εσωτερικό υπήρχε μυρωδιά από πετρέλαιο, αλλά μπορεί να ήταν από μείγμα εύφλεκτων υλικών. Το μπιτόνι των είκοσι λίτρων που βρέθηκε στο αμάξι, εξετάζεται από τα εγκληματολογικά εργαστήρια» ανέφερε στο «Φως στο Τούνελ» ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένεια, Αναστάσιος Δέδες.
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!