Loading...

Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Δημήτρη Αλεξανδρή «H Μακρυνεία στον ευρύτερο χώρο της Αιτωλίας»


Μοιραστείτε το άρθρο...

Το βιβλίο «Η Μακρυνεία στον ευρύτερο χώρο της Αιτωλίας» είναι ένα ιστορικό πόνημα που ξετυλίγει τα γεγονότα στη περιοχή της Μακρυνείας από την μυθολογία και την αρχαιότητα μέχρι την τουρκοκρατία και τον 20ο αιώνα.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στη αίθουσα στην Στοά του Βιβλίου παρουσιάστηκε την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018 το βιβλίο του Δημήτρη Αλεξανδρή «H Μακρυνεία στον ευρύτερο χώρο της Αιτωλίας» από την Παναιτωλοακαρνανική Συνομοσπονδία (ΠΑΝ.ΣΥ) και την Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρεία (ΑΙ.ΠΟ.Ε).

Πρόκειται για μια έκδοση του Συλλόγου Άκρων (Λιθοβουνίου) «Πανόραμα» και του Συλλόγου Γαβαλιωτών Αθήνας και ένα ιστορικό βιβλίο που ξετυλίγει τα γεγονότα στην περιοχή της Μακρυνείας από τη μυθολογία και την αρχαιότητα μέχρι την τουρκοκρατία και τον 20ο αιώνα.

Στη βιβλιοπαρουσίαση απεύθηναν χαιρετισμούς οι:
– Παναγιώτης Χολής, πρόεδρος ΠΑΝ.ΣΥ.
– Βασίλειος Βράντζας, πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής
– Φωτεινή Ζαφειροπούλου, Αρχαιολόγος
– Άρης Σουφλής, από το Σύλλογο Γαβαλιωτών Αθήνας.

Για το βιβλίο μίλησαν οι:
– Αθανάσιος Δημητρούκας, Δικηγόρος παρ΄Αρείο Πάγου-Διδάκτωρ Φιλοσοφίας
– Μιλτιάδης Ζαμπάρας, Διδάκτωρ Πολυτεχνικής Σχολής Παν/νιου Πατρών -Υποδιοικητής Υγειονομικής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος ,Πελοποννήσου,Ηπείρου και Ιονίων Νήσων.
– Νικόλαος Κολόμπας, Αντιστράτηγος (ε.α) Επίτιμος Διοικητής Γ΄ Σώματος Στρατού

Toν συντονισμό της εκδήλωσης έκανε ο Παναγιώτης Κοντός, Καθηγητής Φιλοσοφικής Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της ΑΙΠΟΕ.

Την εκδήλωση έκλεισε ο συγγραφέας κ. Δημήτρης Αλεξανδρής με την αποφώνησή του και τις ευχαριστίες προς όλους όσους συνέβαλαν στην έκδοση του βιβλίου και στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Photo Credits: mpampini.blogspot.gr
Photo Credits: mpampini.blogspot.gr
Photo Credits: mpampini.blogspot.gr
Photo Credits: mpampini.blogspot.gr





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!