Loading...

Όταν ο Παναιτωλικός αντιμετώπισε για πρώτη φορά τον Ολυμπιακό (video)


Μοιραστείτε το άρθρο...

Πριν από ακριβώς 42 χρόνια, η ομάδα του Αγρινίου βρέθηκε για πρώτη φορά απέναντι στον σύλλογο του Πειραιά…

Το ημερολόγιο έδειχνε Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 1975, όταν ο νεοφώτιστος Παναιτωλικός καλούνταν στη πρώτη του συμμετοχή στην πρώτη εθνική κατηγορία να αντιμετωπίσει έναν από τους κορυφαίους συλλόγους του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Παναιτωλικός έχει κάνει ιδανικό εκκίνημα στην παρθενική του εμφάνιση μαζέυοντας 10 βαθμούς στις πρώτες εννιά αγωνιστικές και ταξίδευε στο Φάληρο, μιας και την προηγούμενη Κυριακή πήρε σημαντική ισοπαλία με 0-0 στο μεγάλο ντέρμπι με την Παναχαϊκή στη Πάτρα.


Αντιθέτως, ο Ολυμπιακός δεν ικανοποιεί στα πρώτα παιχνίδια και το κλίμα είναι τεταμένο στον Πειραιά. Η αποχώρηση του προέδρου Νίκου Γουλανδρή, αλλά και του προπονητή Λάκη Πετρόπουλου φαίνεται να έχει επηρεάσει δραματικά την αγωνιστική ταυτότητα και φιλοσοφία του συλλόγου. Στις πρώτες εννιά αγωνιστικές έχουν μαζέψει 16 βαθμούς, ξεκίνημα όχι τόσο ιδανικό για τον τότε νταμπλούχο Ολυμπιακό. 


Πριν 40 χρόνια, λοιπόν, Παναιτωλικός και Ολυμπιακός κοντράρονται για πρώτη φορά σε επίσημη αναμέτρηση. Η ομάδα του Άγγλου, Βίκτορ Μπάκιγχαμ, με σπουδαία αστέρια όπως ο Δεληκάρης, ο Κελεσίδης, ο Κυράστας, ο Λοσάντα, ο Γκαϊτατζής, ο Γαλάκος, ο Βιέρα κι από την άλλη η σκληροτράχηλη, αλλά άπειρη ομάδα του Γιώργου Χασιώτη με τους Μίχο, Γκανιάτσα, Τάκο, Εφραίμωφ, Χιλλ, Γαβαλά, Γούναρη, Οικονόμου, Σιακούφη.

Η υπεροχή των “ερυθρολεύκων” και το επιβλητικό “Γεώργιος Καραϊσκάκης” φέρνει το τελικό σκορ 4-1 που αφήνει πικρή επίγευση στο μαγικό ταξίδι των Αγρινιωτών. Παρά την ήττα, αυτό το ταξίδι ήταν το “βάπτισμα του πυρός” του… βενιαμίν Παναιτωλικού που άρχισε να αποκομεί σπουδαίες εμπειρίες και να “χτίζει” μια φοβερή ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο στη πορεία για να γίνει ένας σύλλογος-διαφήμιση για την Αιτωλοακαρνανία.

Απολαύστε στιγμιότυπα από τον ιστορικό αγώνα





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!