Loading...

Η εκπομπή «Άγρια Ελλάδα» περιηγήθηκε στα φυσικά πλούτη της Αιτωλοακαρνανίας


Μοιραστείτε το άρθρο...

Οι παρουσιαστές της εκπομπής που προβάλλεται στην ΕΡΤ3 έκαναν μπάνιο με νερόφιδα στη Τριχωνίδα, παρατήρησαν φλαμίνγκο στο Μεσολόγγι και όρνια στο φαράγγι της Κλεισούρας, ενώ έπιασαν φίδια στις όχθες του Αχελώου.

Ακολουθώντας μια πανέμορφη διαδρομή αναμεσα σε βράχους φαράγγια και ψηλές κορυφές ο Ηλίας και ο Νίκος κατευθύνονται προς τη λίμνη Τριχωνίδα. Φτάνοντας κοντά στη λίμνη Τριχωνίδα τους περιμένει ένας φίλος του Ηλία, ο Νίκος Πατερέκας φωτογράφος και κινηματογραφιστής άγριας ζωής στην περιοχή.

Θα τους οδηγήσει σε ένα οδοιπορικό από την λίμνη Τριχωνίδα, φαράγγι της Κλεισούρας, τον Αχελώο ποταμό, μέχρι τη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου. Κάνουν μπάνιο στη λίμνη μαζί με τα Νερόφιδα, βρίσκουν φλαμίνγκο και άγρια πουλιά, ενώ μέσα σε περιβάλλον ζούγκλας αναζητούν ένα λαφιάτη.

Έτσι, η εκπομπή «Άγρια Ελλάδα» και ο ερευνητής και φυσιοδίφης Ηλίας Στραχίνης μαζί με τον παρουσιαστή-ηθοποιό Νίκος Τσολερίδη περιηγούνται στα φυσικά πλούτη της Αιτωλοακαρνανίας και μας γνωρίζουν στο τηλεοπτικό κοινό την άγρια πανίδα και σε κάποιες περιπτώσεις τη χλωρίδα των περιοχών που εξερευνούν.

Ψάχνωντας τον λαφιάτη στον Αχελώο ποταμό
Παρατηρώντας άγρια πουλιά στο φαράγγι της Κλεισούρας
Παρατηρώντας φλαμίνγκο στη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου
Παίρνοντας πλάνα από τη λίμνη Τριχωνίδα





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # # # # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!