Loading...

Η Αρετή Κετιμέ υποψήφια για συμμετοχή στην Eurovision 2018


Μοιραστείτε το άρθρο...

Η νεαρή καλλιτέχνιδα από την Αιτωλοακαρνανία διεκδικεί το ελληνικό «εισιτήριο» για τον 63ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision που θα διεξαχθεί στην Λισσαβώνα.

Η πρώτη υποψήφια για την συμμετοχή στον ερχόμενο διαγωνισμό της Eurovision είναι η Αρετή Κετιμέ με την ΕΡΤ, φέτος, θέτει ως προαπαιτούμενανα αναζητά νέα παιδιά της μουσικής και κυρίως ελληνικό στίχο και ηχόχρωμα.

Ο συνθέτης και μουσικός παραγωγός Δημήτρης Καρράς κατέθεσε στην ΕΡΤ (20 Οκτωβρίου λήγει η προθεσμία), τον σχετικό φάκελο υποψηφιότητας με το προτεινόμενο τραγούδι που θα ερμηνεύσει η Αρετή Κετιμέ. Πίσω από τη συγκεκριμένη συμμετοχή κρύβεται η γνωστή δισκογραφική εταιρεία Spicy. Όπως ήδη έχει γραφτεί κατόπιν πληροφοριών του Infe Greece, η ΕΡΤ έχει ήδη απευθυνθεί στις δισκογραφικές ζητώντας τους να αποστείλουν προτάσεις καλλιτεχνών και τραγουδιών ενώ ο στόχος είναι φέτος να γίνει ένας εθνικός διαγωνισμός και όχι απευθείας ανάθεση.

Ο Δημήτρης Καρράς σε δηλώσεις του που εξασφάλισε ο Infe Greece, ανέφερε ότι “Το τραγούδι μας έχει κοινωνικό χαρακτήρα, έχει ελληνικά και βαλκανικά στοιχεία, όπου μπερδεύεται ο αμανές με τα χάλκινα. Είναι μοιρασμένο γενικά με χορωδιακό χαρακτήρα, βαλκανική ενορχήστρωση με ελληνικό ρυθμό και κοινωνικό στίχο. Εκτός της κρίσης και του μεταναστευτικού, αναφέρεται στην παγκοσμιοποίηση κατά κάποιο τρόπο και την παγκόσμια Ειρήνη αλλά και στους αυλικούς των διαφόρων συντεχνιών. Είναι ένα τραγούδι που ταιριάζει στην Αρετή Κετιμέ πρώτα και μετά στο θεσμό. Σεβόμαστε πολύ το διαγωνισμό και θέλω όλοι να είναι περήφανοι είτε πάμε στη Eurovision, είτε όχι για αυτό το τραγούδι”.

Όσο για τον άνθρωπο που φαίνεται να συμβούλεψε και να καθοδήγησε τον συνθέτη και την Αρετή Κετιμέ σε αυτή τους την προσπάθεια, δεν είναι άλλος από τον ερμηνευτή και τραγουδοποιό Πάνο Κατσιμίχα. «Ο Π. Κατσιμίχας λοιπόν και ο Γ. Πούλιος που είναι μαέστρος σε παραστάσεις του Δ. Παπαιωάννου και της Κατερίνας Ευαγγελάτου εμπλέκονται συμβουλευτικά στην προσπάθεια και πραγματικά είμαι χαρούμενος γιατί αν κάτι δεν τους άρεσε, θα μου έλεγαν να μην προχωρήσω στο όλο εγχείρημα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για μένα», είπε ο Δ. Καρράς.

Η Αρετή Κετιμέ κατάγεται από το Πεντάλοφο και τη Σταμνά, αμφότερα χωριά της Αιτωλοακαρνανίας, και από μικρή ηλικία έγινε πανελλήνια γνωστό το όνομά της λόγω της ενασχόλησής της με το παραδοσιακό σαντούρι, δίπλα στον δάσκαλο της Αριστείδη Μόσχο.

Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες όπως ο Γιώργος Νταλάρας, η Γλυκερία και η Ελένη Βιτάλη, ενώ χαρακτηριστική και αναλλοίωτη στο πέρασμα των έτων ήταν η παρουσία της στην τελετή έναρξης της Ολυμπιάδας στη χώρα μας το 2004 που μεταδόθηκε σε όλο το πλανήτη.

Αυτό τον καιρό πραγματοποιεί εμφανίσεις εντός αλλά και εκτός χώρας, ενώ αυτή τη περίοδο ερμηνεύει ζωντανά στη σκηνή τη μουσική και τα τραγούδια της παράστασης “Το αγόρι με τη βαλίτσα” στο Θέατρο Κάππα.

 





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!