Loading...

Τα έργα και οι πρώτες 100 ημέρες της Frapport στο αεροδρόμιο του Ακτίου


Μοιραστείτε το άρθρο...

Ένας μίνι απολογισμός έγινε από την γερμανική εταιρεία που στις πρώτες 100 ημέρες ολοκλήρωσε 228 έργα και παρουσίασε τα επόμενα που έρχονται από τον Οκτώβριο.

Σε απολογισμό των 100 πρώτων ημερών από την ανάληψη της διαχείρισης και λειτουργίας των 14 ελληνικών περιφερειακών αεροδρομίων (ανάμεσά τους και του Ακτίου) προχώρησε η Frapport Greece.

Σε ενημερωτική επιστολή που απέστειλε πρόσφατα στους αιρετούς της περιοχής η εταιρία υπογραμμίζει ότι «θα ήθελε να ξεκινήσει από την πρώτη κιόλας μέρα την υλοποίηση των μεγάλων έργων που θα αλλάξουν για πάντα την εικόνα των αεροδρομίων κάτι τέτοιο ωστόσο θα σήμαινε μείωση της χωρητικότητας και της δυναμικότητας των αεροδρομίων στο μέσο της τουριστικής περιόδου».

Όπως αναφέρει η επιστολή, το πλήγμα από την έναρξη των έργων υποδομής κατά την θερινή περίοδο θα ήταν σημαντικό και αναγνωρίζοντας την ευθύνη απέναντι στην τοπική κοινωνία η εταιρία προχώρησε σε παρεμβάσεις και εργασίες οι οποίες δεν θα περιόριζαν την επιβατική κίνηση.

Σύμφωνα με την αναλυτική κατάσταση που παρουσιάζει η Δημoτική Ραδιοφωνία από τον Απρίλιο έως και τον Αύγουστο συνολικά στο Αεροδρόμιο του Ακτίου πραγματοποιήθηκαν 228 έργα από τα οποία 14 αφορούσαν έργα φωτοσήμανσης, 29 σε δομικά έργα, 57 σε ηλεκτρολογικά και 128 σε υδραυλικά-μηχανολογικά έργα.

Η εταιρεία, σπεύδει να διευκρινίσει ότι η σημερινή κατάσταση των αεροδρομίων δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ικανοποιημένο, ωστόσο η ίδια έκανε ότι μπορούσε προκειμένου να βελτιώσει την υφιστάμενη κατάσταση. Ωστόσο καταλήγοντας, αναφέρει ότι η πραγματική αλλαγή μπορεί να έρθει μόνο μετά την ολοκλήρωσης των έργων υποδομής τα οποία θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο και για τα οποία η εταιρία θα επενδύσει συνολικά 400.000.000 ευρώ.

Όπως φαίνεται η δυναμική που καταγράφεται στο Άκτιο τα τελευταία χρόνια θα ενισχυθεί από μία σειρά έργων στα οποία θα προχωρήσει η εταιρεία.

Να θυμίσουμε ότι ο σχεδιασμός για το Άκτιο περιλαμβάνει επέκταση και ανακαίνιση του τερματικού σταθμού, εγκατάσταση συστήματος για τον έλεγχο των αποσκευών, αναδιοργάνωση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών, ανακαίνιση του οδοστρώματος στους χώρους προσγείωσης-απογείωσης- στάθμευσης αεροσκαφών, αύξηση από 8 σε 14 των σταθμών Check-in καθώς και των πυλών από 5 σε 8 καθώς και διπλασιασμό των σημείων ασφαλείας και ελέγχου του αεροδρομίου από 2 σε 4.





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!