Ο Προκόπης Παυλόπουλος κατέθεσε στεφάνι στη προτομή του Μεσολογγίτη Σπύρου Μουστακλή

Με αφορμή την συμπλήρωση 43 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέδωσε τιμές στον αντιστασιακό αγωνιστή.

Στον μνημειακό-ιστορικό χώρο του πρώην στρατοπέδου «ΕΑΤ-ΕΣΑ», στο Πάρκο Ελευθερίας, μετέβη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, όπου κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του Σπύρου Μουστακλή, με την ευκαιρία της 43ης Επετείου Αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παυλόπουλος ξεναγήθηκε από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών της επταετίας, Κώστα Μανταίο, στον χώρο του πρώην στρατοπέδου “ΕΑΤ-ΕΣΑ” και στα κελιά όπου βασανίστηκαν οι αντιστασιακοί Σπύρος Μουστακλής και Αλέκος Παναγούλης.

Μάλιστα, παρούσα στην τιμητική εκδήλωση ήταν και η σύζυγος του Σπύρου Μουστακλή, Χριστίνα Μουστακλή, η οποία συνομίλησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και του περιέγραψε με συγκλονιστικό τρόπο τα βασανιστήρια που υπέστη στα σκοτεινά κελιά του ΕΑΤ-ΕΣΑ.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στο μουσείο “Ελευθέριος Βενιζέλος” που στεγάζεται δίπλα στο Κέντρο Τεχνών στο Πάρκο Ελευθερίας.

Τέλος, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iAitoloakarnania.gr η Χριστίνα Μουστακλή ετοιμάζει ένα βιβλίο για την ζωή του Μεσολογγίτη αγωνιστή με ντοκουμέντα από την αντιδικτατορική δράση, τα βασανιστήρια της χούντας και το άδοξο τέλος του.

Διαβάστε σχετικά…Κοινοποίηση
iAitoloakarnania.gr
Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.