Loading...

Η Ιόνια Οδός «ενώθηκε» με τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου (video)


Μοιραστείτε το άρθρο...

Δυο σπουδαία σύγχρονα έργα ενώθηκαν και πλέον προσφέρουν μια ασφαλή διαδρομή στους επισκέπτες της Αιτωλοακαρνανίας.

Η 4η – κατά σειρά – παράδοση νέου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου σε κυκλοφορία, αν και αφορούσε ένα μικρό – μόλις 6,5 χιλιομέτρων – τμήμα, ήταν πραγματικά σημαντική, καθώς ένωσε την Ιόνια Οδό με ένα σπουδαίο έργο υποδομής της Δυτικής Ελλάδας, αυτό της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης».

Τα 6,5 νέα χιλιόμετρα της Ιόνιας Οδού, περιλαμβάνουν ανάμεσα σε άλλα τεχνικά, τον Ανισόπεδο Κόμβο Αντιρρίου και τη σήραγγα της Μακύνειας, μια σήραγγα διπλού κλάδου, συνολικού μήκους 500 μέτρων, με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση. Με την παράδοσή τους σε κυκλοφορία και την ένωση με τη Γέφυρα, ολοκληρώθηκε πλήρως το νότιο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου. 

Πέρα όμως από την κυριολεκτική ένωση Ιόνιας Οδού και Γέφυρας, στο βίντεο αναδεικνύεται και μια άλλη «ένωση» αυτή των εργαζομένων των τμημάτων λειτουργίας και συντήρησης των δυο εταιριών.




Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!