Loading...

Μια μαθήτρια από την Καψοράχη απέσπασε βραβείο σε πανελλήνιο διαγωνισμό διηγήματος


Μοιραστείτε το άρθρο...

Σε πελάγη ευτυχίας πλέουν στο Γενικό Λύκειο Γαβαλούς με την σημαντική διάκριση της μαθήτριας του σχολείου.

Συγκεκριμένα, η νεαρή Αναστασία Πλατανιά πήρε το 2ο βραβείο διαγωνισμού διηγήματος στο πλαίσιο του 19ου Πανελλήνιου Μαθητικού Λογοτεχνικού Διαγωνισμού της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών.

Το διήγημα «Ραντεβού τον Νοέμβρη» της μαθήτριας εντυπωσίασε τους κριτές του διαγωνισμού καθώς πρόκειται για μια ιστορία που ξεχειλίζει από τρυφερότητα, ρομαντισμό, ερωτισμό και ανθρωπιά.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο φιλόλογος του σχολείου, Κωνσταντίνος Γεωργίου: “Το διήγημα αποτελεί έναν ύμνο στο μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής και στην ομορφιά της ζωής, η οποία κρύβεται ανύποπτα και επιμελώς πολλές φορές πίσω από την καθημερινότητα απλών ανθρώπινων δραστηριοτήτων αλλά και πίσω από τα πρόσωπα που συναποτελούν το κοινωνικό μας περιβάλλον. Το δύσκολο είναι να την ανακαλύψει κανείς, να την αναγνωρίσει και να την βιώσει με έναν τρόπο συνειδητό μέχρι την τελευταία της σταγόνα”.

Η τελετή απονομής του βραβείου θα γίνει την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 και ώρα 10:00 π.μ. στο Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης», του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50).





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!