Loading...

Πανελλήνια διάκριση για το Γυμνάσιο Αντιρρίου σε εκπαιδευτικό διαγωνισμό


Μοιραστείτε το άρθρο...

Οι μαθητές σε συνεργασία με τον καθηγητή τους έφτιαξαν τον δικό τους σεισμογράφο και εντυπωσίασαν με το αποτέλεσμα.

Μια μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι μαθητές του Γυμνασίου Αντιρρίου που υπό τις οδηγίες του καθηγητή Ιωάννη Χαρακίδα συμμετείχαν και διακρίθηκαν μέσα στα 10 καλύτερα σχολεία, στον εκπαιδευτικό διαγωνισμό «Φτιάξτε το δικό σου σεισμογράφο».

Πρόκειται για ένα διαγωνισμό που διοργανώθηκε από την Ελληνογερμανική Αγωγή και το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ «Schools Study Earthquakes» και του ευρωπαϊκού έργου «Ark of Inquiry».

Στον εκπαιδευτικό διαγωνισμό «Φτιάξε το δικό σου σεισμογράφο» συνολικά έλαβαν μέρος 25 σχολικές ομάδες με τη συμμετοχή 147 μαθητών/μαθητριών και 39 εκπαιδευτικών από γυμνάσια και λύκεια όλης της χώρας.

Συγκεκριμένα, οι ομάδες μαθητών σε συνεργασία με τους καθηγητές τους κατασκεύασαν έναν αυτοσχέδιο σεισμογράφο για να καταγράψουν την όλη διαδικασία σε μία παρουσίαση συνοδευόμενη από φωτογραφικό ή άλλο οπτικοακουστικό υλικό.

Έπειτα από τη διαδικασία της κρίσης, επιλέχθηκαν οι δέκα καλύτερες εργασίες και πλέον οι σχολικές ομάδες θα βραβευθούν σε εκδήλωση που θα γίνει στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017, και ώρα 10:00 π.μ., στο χώρο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Λόφος Νυμφών, Θησείο.





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!