Loading...

2ος Αγώνας Δρόμου «Κοσμάς ο Αιτωλός» στο Θέρμο


Μοιραστείτε το άρθρο...

Προκηρύχθηκε ο 2ος αγώνας δρόμου «Κοσμάς ο Αιτωλός»  που θα πραγματοποιηθεί στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας στις 20 Αυγούστου.

Για περισσότερα διαβάστε παρακάτω την προκήρυξη:

2ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ “ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ”
ΘΕΡΜΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, 20/08/2016
Ο Δήμος Θέρμου, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού-Αθλητισμού-Υπεραποστάσεων, προκηρύσσει τον 2ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου, που θα πραγματοποιηθεί στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας το Σάββατο στις 20 Αυγούστου, με την επωνυμία:
2ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ “ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ”
Ημερομηνία Αγώνα: 20/08/2016, ημέρα Σάββατο, 18.30
Τόπος διεξαγωγής: Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας

Αγωνίσματα

-Aγώνας 10χλμ. για ενήλικες
-Περιπατητική βόλτα 10 χλμ. πάνω στην διαδρομή του αγώνα
-Παιδικός αγώνας 1 περίπου χλμ. για παιδιά
Μήκος διαδρομής: 10χλμ.(Το 1,5 χλμ. διεξάγεται σε άσφαλτο, τα 8,5χλμ. διεξάγονται σε βατό και ήπιο χωματόδρομο)
Εκκίνηση αγώνα: Μέγας Δένδρος Αιτωλίας, πλησίον στην οικία του Κοσμά του Αιτωλού. Ο Μέγας Δένδρος, βρίσκεται 3,5χλμ. περίπου έξω και βόρεια από το Θέρμο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
• 16.00: Άνοιγμα γραμματείας, στην Κεντρική Πλατεία Θέρμου για παράδοση αριθμών και τσιπ χρονομέτρησης.
• 18.00: Αναχώρηση οχημάτων από Κεντρική Πλατεία Θέρμου, για εκκίνηση, στο Μέγα Δένδρο
• 18.15: Εκκίνηση περιπατητών
• 18.30: Εκκίνηση Αγώνα 10 χλμ. ΄΄Κοσμάς ο Αιτωλός΄΄
• 20.00:Λήξη του αγώνα
• 20.05: Παιδικός αγώνας στην Κεντρική πλατεία Θέρμου
• 20.15:Απονομές στους νικητές και ειδικές βραβεύσεις.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ 10χλμ.
Εκκίνηση: Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει στις 18.30 ακριβώς, πλησίον του ειδικά διαμορφωμένου χώρου, στην οικία του Κοσμά του Αιτωλού, στην τοποθεσία Μέγα Δένδρο Αιτωλίας. Ο Μέγας Δένδρος βρίσκεται 3,5χλμ. βόρεια και έξω από το Θέρμο, και όσοι επιθυμείτε, αφού πάρετε τον αριθμό σας, από την γραμματεία του αγώνα στην Κεντρική Πλατεία του Θέρμου, θα μπορέσετε να κατευθυνθείτε στην εκκίνηση, είτε με τα πόδια μιας και βρίσκεται πολύ κοντά η εκκίνηση, είτε με τα οχήματα της διοργάνωσης, τα οποία θα ξεκινήσουν στις 18.00 από την Κεντρική Πλατεία του Θέρμου. Η διαδρομή χαρακτηρίζεται ως μικτή! Από τα 10 χλμ. συνολικά, τα 1,5χλμ. διεξάγονται σε άσφαλτο, ενώ τα 8,5χλμ. διεξάγονται σε βατό – ήπιο χωματόδρομο, μέσα σε δάσος απείρου κάλλους. Θα υπάρχει σηματοδότηση σε ολόκληρη την διαδρομή.

kosmas-aotolos

Έπαθλα-Δώρα

Σε όλους τους συμμετέχοντες, θα δοθούν βαρύτιμα μπρούτζινα μετάλλια. Κύπελλα θα δοθούν στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατηγορίας, ενώ θα δοθούν έπαθλα στους 3 πρώτους και στις 3 πρώτες των ηλικιακών κατηγοριών. Οι κατηγορίες που θα βραβευτούν στους άντρες είναι:
-Μέχρι 29 ετών
-30-39 ετών
-40-49 ετών
-50-59 ετών
-60 & άνω
Ενώ στις γυναίκες οι κατηγορίες που θα βραβευτούν θα είναι:
-Mέχρι 39 ετών
-40 ετών και άνω

Πληροφοριές Διαδρομής

Η διαδρομή χαρακτηρίζεται ως μικτή! Από τα 10 χλμ. συνολικά, τα 1,5χλμ. διεξάγονται σε άσφαλτο, ενώ τα 8,5χλμ. διεξάγονται σε βατό – ήπιο χωματόδρομο, μέσα σε δάσος απείρου κάλλους. Tα πρώτα 1800μετρα είναι κατηφορικά σε ασφάλτινο δημόσιο δρόμο , τα επόμενα 6χλμ. κινούνται σε χωμάτινο δασικό δρόμο μέσα σε πευκοδάσος, με ήπιες ανηφοροκατηφόρες, ακολουθούν 500μ σε ασφάλτινο δημόσιο δρόμο με ήπια ανηφόρα ,τα επόμενα 500μ σε χωμάτινο δρόμο και στο τέλος 1200μ σε ασφάλτινο δημόσιο δρόμο επίπεδη, και τερματισμός στην κεντρική πλατεία του Θέρμου. Θα υπάρχει σηματοδότηση σε ολόκληρη την διαδρομή.
Στην διαδρομή θα υπάρχει εξειδικευμένος γιατρός, ασθενοφόρο, καθώς και περιπολικό που θα συνοδεύει τους δρομείς, ενώ μπροστά από τον πρώτο δρομέα θα υπάρχει μηχανή όπου θα δείχνει τον δρόμο στον προπορευόμενο δρομέα. Χιλιομέτρηση θα υπάρχει σε κάθε χιλιόμετρο του αγώνα.
Οι σταθμοί ανεφοδιασμού θα είναι στα κάτωθι σημεία:
-στο 2,5ο χλμ με νερό
-στο 5ο χλμ
-στο 7,5 χλμ.

Η γραμματεία θα ανοίξει στις 16.00 το απόγευμα – 2 ώρες πριν τον αγώνα, όπου θα μπορέσετε να παραλάβετε τον αριθμό σας και το τσιπ χρονομέτρησης! Μετά με οχήματα της διοργάνωσης θα σας κατευθύνουμε στον χώρο της εκκίνησης στο χωριό Μέγα Δένδρο Αιτωλίας!

Χρονικό όριο: Ο αγώνας έχει χρονικό όριο την 1 ½ ώρα(μέχρι τις 20.00).

Τερματισμός του αγώνα: Ορίζεται πάνω στην Κεντρική πλατεία Θέρμου!

Χρονομέτρηση του αγώνα: Ο αγώνας θα έχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση, και τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν αμέσως μετά τον αγώνα. Το τσίπ χρονομέτρησης καλούνται όλοι οι δρομείς να το επιστρέψουν μετά τον αγώνα τους.

Κόστος συμμετοχής: Ο αγώνας είναι δωρεάν προσφορά του Δήμου Θέρμου και δεν απαιτείται κάποιο κόστος συμμετοχής!

Δικαίωμα συμμετοχής:

Έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 17 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό πρόσφατα. Η συμμετοχή στον αγώνα αθλητών κάτω των 17 ετών ΔΕΝ θα επιτραπεί.

Κόστος συμμετοχής

Δεν απαιτείται κόστος συμμετοχής.
ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ, ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ ΔΡΟΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ ΕΝΩ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ, ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΟΣΟΙ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΜΑΣ. ΘΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΒΕΒΑΙΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Για συμμετοχές μπορείτε να δηλώσετε ηλεκτρονικά εδώ:
https://results.chronolog.gr/registration.aspx…
Παρακαλείστε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι τις 17 Αυγούστου προκειμένου να διευκολυνθεί ο καλύτερος προγραμματισμός μας. Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα του αγώνα θα γίνουν για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων και μέχρι πριν μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα.

Φύλαξη πραγμάτων

Θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος, στο Θέρμο από όπου θα μπορείτε να τα πάρετε μετά το τέλος του αγώνα.

Αποτελέσματα

Θα υπάρξει ηλεκτρονική χρονομέτρηση και ανάρτηση σε όλες τις δρομικές ιστοσελίδες.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΗΣ ΒΟΛΤΑΣ 10χλμ.

Παράλληλα με τον αγώνα των 10χλμ. θα διεξαχθεί περιπατητική βόλτα, πάνω στην ίδια διαδρομή του αγώνα, μη ανταγωνιστική. Για την περιπατητική βόλτα θα μπορείτε να εγγραφτείτε, στην γραμματεία της Κεντρικής πλατείας, μέχρι λίγη ώρα πριν αναχωρήσουν τα οχήματα της διοργάνωσης για την εκκίνηση του αγώνα. Μετάλλιο θα λάβουν όλοι οι περιπατητές που θα συμμετάσχουν. Η εκκίνηση θα γίνει μπροστά από το σπιτάκι του Κοσμά του Αιτωλού, στο Μέγα Δένδρο, στις 18.15, ένα τέταρτο πριν την εκκίνηση του μεγάλου αγώνα, ενώ ο τερματισμός θα γίνει στην κεντρική πλατεία του Θέρμου. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι θέλουν να απολαύσουν την πανέμορφη αυτή διαδρομή.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ 1χλμ.

Αμέσως μετά την λήξη του αγώνα των 10χλμ. στις 20.00 ακριβώς θα διεξαχθεί ο παιδικός αγώνας του 1 χλμ. περίπου για μικρά παιδιά, μέχρι 1ης Γυμνασίου. Όλα τα παιδιά θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο, ενώ δεν πρόκειται να γίνει δοθούν κύπελλα στους νικητές, καθώς όλα τα παιδιά είναι το ίδιο, και ο αγώνας δεν έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά πιο πολύ συμβολικό! Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν από τις 19.00, πάνω στην κεντρική πλατεία του Θέρμου, από όπου θα δοθεί και η εκκίνηση.

Απορίες-πληροφορίες
– 6942553471(ΣΑΠΙΟΥ ΈΜΙ)
– 6955985506(ΓΟΡΑΝΙΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ)

Η Οργανωτική Επιτροπή

Πρόεδρος: Σπύρος Κωνσταντάρας(Δήμαρχος Θέρμου)
Γραμματέας: Βηθλεέμ(Έμι) Σαπίου
Τεχνική διεύθυνση αγώνα: Βηθλεέμ(Έμι) Σαπίου – Παύλος Γορανίτης
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!