Loading...

Κραυγή αγωνίας από έναν αγρότη του μπλόκου Κεφαλόβρυσου


Μοιραστείτε το άρθρο...

«Το σχέδιο θέλει την εξόντωση του αγροτικού κόσμου», αναφέρει μεταξύ άλλων ο αγρότης από το Πεντάλοφο…

 
Όπως αναφέρει στο AgroNews ο αγρότης, Δημήτρης Κουτρούλης, που μετέχει στο μπλόκο, «ήμασταν που ήμασταν με το ένα πόδι έξω από την καλλιέργεια, τώρα με τα μέτρα, μας οδηγούν στην πείνα. Στους αγρότες δεν έμεναν λεφτά να πληρώσουν ΟΓΑ, με το προηγούμενο καθεστώς, τώρα ποιος νοήμων άνθρωπος πιστεύει ότι θα το κάνουν. Θα είμαστε όλοι ανασφάλιστοι και μια αλυσίδα επαγγελμάτων θα αφανιστεί ενώ παράλληλα τα έσοδα του κράτους θα κατακρημνιστούν. Τέτοια μέρα άλλες χρονιές ξεκινούσε η περίοδος για αγρότες σαν εμάς που σπέρνουμε καλαμπόκια, τριφύλλια και γενικά αροτραία. Όπως επίσης και στα δέντρα. Ποιος αγρότης μ’ αυτές τις συνθήκες θα πάει ν’ αγοράσει τα απαραίτητα για την καλλιέργεια, πως θα πληρώσει ΕΛΓΑ, πώς θα κάνει δήλωση ΟΣΔΕ, πως θα πληρώσει ΕΝΦΙΑ, εφορία κ.λπ. Έχω καλλιέργεια 100 στρέμματα και πουλάω ζωοτροφές, όμως η αγορά έχει νεκρώσει. Είναι προφανές. Μας γυρίζουν πολλές δεκαετίες πίσω και απ’ ότι φαίνεται όλα γίνονται βάσει σχεδίου που θέλει εξόντωση του αγροτικού κόσμου».
 
Σημειώνεται πως στην Πανελλήνια Συνέλευση Συντονιστικών Επιτροπών συμμετείχαν εκπρόσωποι του Μπλόκου Κεφαλόβρυσου, όπου συζητήθηκαν εκτενώς το μέλλον των κινητοποιήσεων και οι δράσεις των επόμενων.
 
Στο τέλος της διαδικασίας συστάθηκε 9μελης επιτροπή στην οποία μετέχει εκπρόσωπος του Μπλόκου Κεφαλόβρυσου.
 
Αμέσως μετά συντάχτηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
 
Η Πανελλήνια Συνέλευση Συντονιστικών Επιτροπών των κινητοποιημένων Αγροτών που συνήλθε στην Κατερίνη στις 3/2/2016 με συμμετοχή 63 μπλόκων αποφάσισε:
 
1. Παραμονή στις αρχικές θέσεις όπως αυτές έχουν καταγραφεί στην συνάντηση της Σίνδου όπου ρητά και κατηγορηματικά ζητείται άμεση ανάκληση των προσχεδίων νόμου για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, για συνάντηση και διάλογο με τον Πρωθυπουργό καθώς επίσης ξεκάθαρη και ρητή θέση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για μη ψήφιση και απόρριψη των αναφερομένων προς εισήγηση προσχεδίων νόμου.
 
2. Κλιμάκωση περαιτέρω της κινητοποίησης με πολύωρους αποκλεισμούς των εθνικών οδών, αεροδρομίων, λιμανιών καθώς και 24ωρο αποκλεισμό από τις 12.00 π.μ. του Σαββάτου έως 12.00 π.μ. της Κυριακής.
Αποφασίστηκε ακόμη, λόγω τις πανελλαδικής 24ωρης απεργίας στην οποία θα μετέχουν και ο πρωτογενής τομέας, να παραμείνουν ανοιχτές οι εθνικές οδοί, λιμάνια, αεροδρόμια για διευκόλυνση και ομαλή μεταφορά και μετακίνηση στους τόπους των συγκεντρώσεων. Ο κόμβος Κεφαλοβρύσου θα είναι αποκλεισμένος από 18:00 έως 22:00.
 
3. Συνεχίζοντας απαρέγκλιτα την αρχική προσπάθεια για πλήρη ενοποίηση και ενιαίας κατεύθυνσης του αγώνα όλων των μπλόκων, συστάθηκε επιτροπή η οποία θα παραστεί στη συνάντηση της Νίκαιας στις 07/02/2016 καθώς και όπου αλλού χρειαστεί να παραστεί.
 
Επιμέλεια: AgroNews
Μοιραστείτε το άρθρο...

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!