Loading...

90 χρόνια Άρης Αιτωλικού


Μοιραστείτε το άρθρο...

Κάπου κοντά στην Πρωτομαγιά του 1926 ιδρύονταν ο Άρης Αιτωλικού και το τρέχον έτος γίνεται επετειακό για τους κιτρινόμαυρους, καθώς συμπληρώνουν 90 χρόνια ιστορίας.

Κάποια από αυτά ο Άρης βρέθηκε σε Εθνικές Κατηγορίες, όμως εκείνο που κατάφερνε πάντα ήταν  να «ηλεκτρίζει» τους φιλάθλους του Αιτωλικού.

Τα 90 χρόνια βρίσκουν τον σύλλογο να επανέρχεται στην Α΄ Κατηγορία, από την Β΄που βρέθηκε για μια σεζόν ως (συνήθης) παρενέργεια του προηγούμενου άλματος και της συμμετοχής στην Γ΄Εθνική.
 
Οι άνθρωποι της ομάδας ετοιμάζουν πολλές δραστηριότητες για τον εορτασμό της φετινής επετείου, αφού και ο πρόεδρος Μελέτης Πατρινός έχει πάρει πολύ «ζεστά» την παρουσία του στην ομάδα. Μάλιστα στο Αιτωλικό ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει και βιβλίο με την ιστορία του Άρη και σπάνιο φωτογραφικό υλικό από το πέρασμα των δεκαετιών.
 
Η πρώτη εκδήλωση έγινε το περασμένο Σάββατο με χοροεσπερίδα που συγκέντρωσε πολύ κόσμο. Τιμήθηκαν πρόσωπα της ομάδας, αλλά κι εκτός αυτής, υπήρξαν δε σημαντικές παρουσίες προσώπων. Κορυφαία στιγμή ήταν όταν η σημερινή ομάδα (με τον προπονητή της Δημήτρη Θεοδοσίου) σχημάτισε κύκλο για να ξεκινήσει σιγή μερικών δευτερολέπτων για όσους ανθρώπους του συλλόγου έχουν φύγει από την ζωή, ενώ στη συνέχεια ηχούσε ο ύμνος του Άρη (φωτο πάνω).
 

Επίσης υπήρξε αντιπροσώπευση από τον Άρη Βλοχαϊκού της Κορινθίας δια του προέδρου του,  Θωμά Κεφοκέρη, ενώ επίκειται αδελφοποίηση των  δύο ομάδων.

Τιμήθηκαν:

Οι παίκτριες (ποδοσφαίρου) Αθηνά Τραυλού και Ελευθερία Τόλη, που αγωνίστηκαν σε Αχελώο Οινιαδών και Μεσολόγγι 2008, την δε απονομή έκανε ο πρόεδρος του Άρη Βλοχαϊκού, Θωμάς Κεφοκέρης.

Ο Μιχάλης Ραπτάκης διοικητικός παράγοντας της ομάδας μπάσκετ του ΑΓΟ Λιακατά Αιτωλικού και την απονομή έκανε ο Δημοτικός Σύμβουλος Σπύρος Ψιλογιάννης.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας ΕΠΣΝΑ, Παναγιώτης Καψάλης, με τον διαιτητή Δημήτρη Γκιάφη και τους βράβευσε ο πρόεδρος του Άρη,  Μελέτης Πατρινός.

Ο πρώην πρόεδρος του Όμηρου Νεοχωρίου, Γιάννης Κουρκουμέλης, με απονομή από τον πρόεδρο της ΑΕ Μεσολογγίου. Γιώργο Λύτρα.

Ο Δημήτρης Ματζουράτος, προπονητής στον Άρη την περίοδο 1972-82 και του παρέδωσε την πλακέτα ο νυν προπονητής Δημήτρης  Θεοδοσίου.

Από τα χέρια του προέδρου της ΕΠΣΝΑ, Τάκη Παπαχρήστου, τιμήθηκε ο διοικητικός παράγοντας και πρόεδρος του Άρη, την περίοδο 1964-76, Νίκος Μπερσίμης.

Επίσης ο πρόεδρος  της ΕΠΣΝΑ παρέδωσε την πλακέτα και στον Σπύρο Χριστοδουλάτο, πρόεδρο της ομάδας του Αιτωλικού για τρία χρόνια (1983-86), ο οποίος  τότε είχε φέρει προπονητή τον φημισμένο Λεγάτο από την Παναχαϊκή.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής (1967-82)  Όρφανος Γιώργος, «μηχανάκι» των γηπέδων στην εποχή του, βραβεύτηκε από τα χέρια του Αντιδημάρχου Παναγιώτη Σταράμου.

Τέλος ο Δήμαρχος Μεσολογγίου, Νίκος Καραπάνος, ήταν εκείνος που τίμησε τον σχεδόν αιωνόβιο παλαίμαχο Γιώργο Κανταρέλο (ή «Λόλας»)  που έπαιξε στον Άρη από το 1946 έως το 1957!





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!