“Φοβερό βίντεο για την Ναυμαχία της Ναυπάκτου”

Με αφορμή την ετήσια εκδήλωση της 444ης επετείου της ιστορικής Ναυμαχίας της Ναυπάκτου που διεξάγεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου…

Με την ονομασία Ναυμαχία της Ναυπάκτου παρέμεινε στην ιστορία η ναυμαχία που έγινε στις 7 Οκτωβρίου του 1571 και που “μαγνητίζει” τα βλέμματα χρόνια τώρα για την εντυπωσιακή αναπαράσταση στην πόλη της Ναυπάκτου.

ξίζει μόνο να σημειωθεί ότι για την εκδήλωση θα επισκεφθούν το μέρος συγκροτήματα από την Ισπανία με ενδυμασίες εποχής έχουν συμμετάσχει κατά καιρούς, τιμώντας τη μάχη που δόθηκε για την επικράτηση της Χριστιανοσύνης στην Ευρώπη αιώνες πριν.

Εκτός από την καθιερωμένη αναπαράσταση της Ναυμαχίας, θα γίνουν ομιλίες και εκθέσεις ζωγραφικής στο Φετιχέ τζαμί, δίπλα στο Λιμάνι της πόλης

Έτσι η Ναύπακτος που βρίσκεται μόλις 2 ώρες μακριά από την Αθήνα αποτελεί έναν ευχάριστο προορισμό και για τις εκδηλώσεις και αναπαραστάσεις της Ιστορικής Ναυμαίας.

Δείτε φωτογραφικό υλικό από προηγούμενες αναπαραστάσεις, αλλά και το καταπληκτικό βίντεο:

Διαβάστε ακόμη…Κοινοποίηση
iAitoloakarnania.gr
Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.