Στις παραδοσιακές τεχνικές τρύγου και παραγωγής του κρασιού εστίασε η πετυχημένη και φέτος Γιορτή Τρύγου και Κρασιού του Συλλόγου Πετροχωριτών Τριχωνίδας.
Στην εύφορη γη του Πετροχωρίου Θέρμου, αιώνες τώρα παράγεται, χάρη στη γνώση, την αγάπη και την εμπειρία των ανθρώπων αλλά και την αρωγή των κλιματικών συνθηκών, ένα ξεχωριστό κρασί από τα αμπέλια της περιοχής. Αυτή η όμορφη και ιδιαίτερη διαδικασία συγκομιδής του σταφυλιού και όλη η διαδικασία για την παραγωγή του κρασιού, γιορτάζεται με κέφι τα τελυταία χρόνια.
Μικροί και μεγάλοι συγκεντρώθηκαν και πήγαν στο αμπέλι για Τρύγο και αμέσως μετά ακολούθησε το πάτημα των σταφυλιών με το παραδοσιακό πατητήρι, είναι μια δραστηριότητα που γέμισε με ανεπανάληπτες εμπειρίες τους συμμετέχοντες.