Loading...

Αυτοί είναι οι τρεις Αιτωλοακαρνάνες υποψήφιοι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ


Μοιραστείτε το άρθρο...

Στα 35 ονόματα που προέκυψαν από τις προκριματικές εκλογές συμπεριλαμβάνονται και τρια από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που τελικά και αμφότερα είναι από την Αιτωλοακαρνανία.

Συγκεκριμένα, την υποψηφιότητα τους κατοχύρωσαν μετά την προκριματική ψηφοφορία, ο έμπειρος Παναγιώτης Κουρουμπλής από το Ματσούκι Αγρινίου, ο φερέλπις Σπύρος Μολώνης από το Αγρίνιο και η Μαργαρίτα Καραγιώργου-Λάζαρη απο τον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας.

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

1) ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΥ-ΛΑΖΑΡΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

2) ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

3) ΜΟΛΩΝΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

Τα βιογραφικά τους

Καραγιώργου – Λάζαρη Μαργαρίτα

Είναι συνταξιούχος Δημοσίου. Γεννήθηκε το 1965 στον Άγιο Νικόλαο του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, Ν. Αιτωλοακαρνανίας και διαμένει μόνιμα στην Πάτρα.Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.

Σπούδασε Νοσηλευτική, Λογιστική και Φιλοσοφική στο Πανεπιστήμιο Πατρών.Εργάστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών « Ο Άγιος Ανδρέας».

Από το 1999 συμμετέχει ενεργά σε κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις και ειδικά για τα Άτομα με Αναπηρία.

Είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας,Πρόεδρος Ελεγκτικής Επιτροπής Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΜΑμεΑ) Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων.τ. Αντιπρόεδρος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΠΟΑμΣΚΠ).

Μέλος του Σωματείου ΑμεΑ Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αχαΐας.Μέλος-Εκλεγμένη Αντιπρόσωπος στην Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ).

Ασχολήθηκε με την πολιτική ως υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Δ. Ελλάδας καθώς και υποψήφια βουλευτής στο ν. Αιτ/νίας, κατά τα έτη 2014 και 2015 αντίστοιχα. Επίσης ήταν υποψήφια Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον ν. Αχαΐας στις Εθνικές Εκλογές του Ιουλίου 2019

Παναγιώτης Κουρουμπλής 

Γεννήθηκε στην Αιτωλοακαρνανία από αγροτική ποντιακής καταγωγής οικογένεια. Στα δέκα του χρόνια έχασε εντελώς το φως του, σε παιχνίδι από εγκαταλελειμμένη κατοχική χειροβομβίδα.

Υπήρξε Σύμβουλος των Υπουργών Υγείας & Πρόνοιας και συμμετείχε στις επιτροπές θεμελίωσης των ΚΑΠΗ και του ΕΣΥ.

Ίδρυσε την Ε.Σ.Α.μεΑ. και υπήρξε ιδρυτικό μέλος τριών παγκόσμιων οργανισμών για την αναπηρία.Έγινε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας&Πρόνοιας με καθοριστική συμβολή στη θεμελίωση του κράτους-πρόνοιας στην Ελλάδα, με νέους κοινωνικούς θεσμούς, όπως το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ.

Εξελέγη 8 φορές Βουλευτής, έγινε 3 φορές Υπουργός – Υγείας, Εξωτερικών, πρώτος στη τάξη Υπουργός και Ναυτιλίας. Βραβεύθηκε από την Ακαδημία Αθηνών για το κοινωνικό του έργο.

Είναι παντρεμένος με την Βιολόγο Ελένη Κωτσοπούλου και έχει δύο παιδιά.

Σπυρίδων Μολώνης

Είναι Τεχνολόγος Γάλακτος και μέτοχος πρότυπης κτηνοτροφικής μονάδας.Είναι έγγαμος και έχει ένα γιό.

Από το 2019-2023 διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αγρινίου με την μείζονα αντιπολίτευση.




Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!