Loading...

Το βιβλίο του Αγρινιώτη Θ. Χήρα θα διανεμηθεί σε μαθητές Λυκείων του Δήμου Αγρινίου


Μοιραστείτε το άρθρο...

Η ΑΜΚΕ «Αγριωνίς Γαία» για ακόμη μια φορά αποδεικνύει έμπρακτα ότι είναι αρωγός σε δράσεις εθελοντισμού & ενημέρωσης που σχετίζονται με σπουδαία ζητήματα  όπως αυτό της μεταμόσχευσης και της δωρεάς οργάνων.

Με βασικό στόχο την ολοκληρωμένη ενημέρωση αλλά και αφύπνιση των μαθητών και κατ’ επέκτασιν της Κοινωνίαςγια ένα σπουδαίο ζήτημα δημόσιας Υγείας όπως αυτό  της μεταμόσχευσης και της  δωρεάς οργάνων, η  Α.Μ.Κ.Ε. «Αγριωνίς Γαία» Πολιτιστικών & Αθλητικών Συλλόγων Δήμου Αγρινίου θα διανέμει σε Λύκεια  του Αγρινίου το βιβλίο του Αγρινιώτη Νεφρολόγου και συγγραφέα Θεόδωρου Χρ. Χήρα με τίτλο «Της Δωρεάς τα Μυστήρια».

Πρόκειται για ένα λογοτεχνικό βιβλίο με πέντε διηγήματα που πραγματεύεται ιατρικά θέματα της νεφρολογικής καθημερινότητας και το οποίο έχει ως στόχο να αποτελέσει έναν ύμνο για την μεταμόσχευση, τη ζωή και τη δωρεά οργάνων.

Μάλιστα ένας μεγάλος αριθμός αντιτύπων διανέμεται δωρεάν από τον συγγραφέα του κ. Χήρα στο πλαίσιο μιας μεγάλης εκστρατείας ενημέρωσης και βαθύτερης κατανόησης του πολύ σημαντικού αυτού ζητήματος.

Κατά την παραλαβή των βιβλίων η πρόεδρος τηςΑ.Μ.Κ.Ε. «Αγριωνίς Γαία»  κα. Βίκυ Αγγέλη και μέλη του Δ.Σ. ευχαρίστησαν θερμά τον κ.Χήρα για την προσφορά του αυτή και  τόνισαν μεταξύ άλλων πως το βιβλίο θα δοθεί σε μαθητές της Τριτοβάθμια Εκπαίδευσης  σε σχολεία του Αγρινίου με σκοπό την εξοικείωση των μαθητών και μαθητριών με την ιδέα της μεταμόσχευσης, μέσα από ένα βιβλίο καλογραμμένο και ευκολοδιάβαστο το οποίο μάλιστα διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη προκαλώντας του έντονα συναισθήματα.

Παράλληλα θα δοθείσε μαθητή με προβλήματα όρασης ή σε κάποιον που επιθυμεί  ένα αντίτυπο το οποίο έχει εκτυπωθεί, με πρωτοβουλία του συγγραφέα, και στον ελληνικό κώδικα Μπράιγ (Braille).

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγγραφέας κ.Θεόδωρος Χήρας γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αγρίνιο ενώ σήμερα είναι ιατρός νεφρολόγος στο βαθμό του Διευθυντή ΕΣΥ στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Αττικής




Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες:

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!