Loading...

Με επίκεντρο την ιστορία και την παράδοση οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις στην Μπαμπίνη Ξηρομέρου


Μοιραστείτε το άρθρο...

Όμορφες εκδηλώσεις στο Λαογραφικό Μουσείο Μπαμπίνης και παραδοσιακοί χοροί στην πλατεία Αγίου Νικολάου πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023 στην Μπαμπίνη Ξηρομέρου.

Στο Λαογραφικό Μουσείο Μπαμπίνης έγινε έκθεση κεντημάτων της Μαρίας Ν. Παπατρέχα. Μια έκθεση με αναδρομή στο παρελθόν αναφερόμενη σε μοτίβο Ελληνικών κεντημάτων. Η κ.Μαρία Παπατρέχα παρουσίασε τη συλλογή greek.dek.art. η οποία στηρίζεται στην έρευνα ,τη μελέτη,το σχεδιασμό και την ανάπτυξη Ελληνικών έργων κεντητικής ,ορισμένου τόπου και χρόνου,κυριώς 17ος εως 19ος αιώνα τα οποία βρίσκονται στο Μουσείο Μπενάκη αλλά και σε Μουσεία του εξωτερικού. Η συλλογή είναι αφιερωμένη στην Ελλάδα και σε όλους τους Έλληνες όπου και αν βρίσκονται.

Ακολούθησε ένα παραδοσιακό γλέντι στην πλατεία του χωριού με Μπαμπινιώτες ντυμένες με παραδοσιακές φορεσιές που χάρισαν όμορφες φιγούρες και χορευτικά διασκεδάζοντας τους κατοίκους και επισκέπτες του χωριού.

Φωτογραφικό υλικό: enmpampini.blogspot.com




Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες:

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!