Loading...

SOS από τους ένστολους για το αεροδρόμιο Ακτίου


Μοιραστείτε το άρθρο...

Επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών – Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. προς όλους για ότι συμβαίνει στο Αεροδρόμιο Ακτίου.

Μια εκκρεμής κατάσταση από τον Ιούλιο 2018, όταν επήλθε οργανωτική μεταβολή υποβάθμισης και παράλληλα αυξάνονταν οι υποχρεώσεις με την παραχώρηση του πολιτικού αερολιμένα στην fraport Greece.

Από τότε καμία πρωτοβουλία από την Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία του ΥπΕΘΑ ώστε να αποκατασταθεί η πραγματικότητα, αφήνοντας τα στελέχη στην αβεβαιότητα και την άνιση μεταχείριση κατά την περίοδο του προγραμματισμού των ετήσιων μεταθέσεων.

Γνωστή η δικαιολογία του Επιτελείου σε όλους τους συναδέλφους μας που αντέδρασαν σε μεταθέσεις. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡΆΡΙΘΜΟΙ…

Ακολουθεί η επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών – Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.:

 Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

1.   Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ., κατόπιν των (β), (γ) και (δ) σχετικών επιστολών, της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ), σας γνωρίζει ότι γίνεται συνεχώς αποδέκτρια έντονων προβληματισμών – ανησυχιών και διαμαρτυριών, σχετικά με την μελλοντική λειτουργία της Μονάδας Υποστήριξης FOB AKTION μετά από την τελευταία οργανωτική μεταβολή της Στρατιωτικής αυτής Βάσης και η οποία δεν συνάδει με τις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις υποστήριξης του Πολιτικού Αερολιμένα.

2.   Όπως έχει τονιστεί με το (β) όμοιο οι υποχρεώσεις που απορρέουν από τη Σύμβαση Παραχώρησης με τίτλο «Αναβάθμιση, Συντήρηση, Διαχείριση και Λειτουργία περιφερειακών Αεροδρομίων Κρήτης, Ηπειρωτικής Ελλάδας και Ιουνίου», η οποία κυρώθηκε, με τον νόμο 4389/2016 και ιδιαίτερα στο Παράρτημα 20 αυτής ως προς το «Πλαίσιο συνεργασίας ανάμεσα στην Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ), την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) και τον Παραχωρησιούχο στα Αεροδρόμια Κοινής χρήσης», έχουν αυξήσει σημαντικά το καθημερινό έργο της Μονάδας και κατ’ επέκταση του προσωπικού που υπηρετεί σε αυτήν. Επισημαίνεται δε ότι ετησίως η αύξηση της επιβατικής κίνησης στον πολιτικό αερολιμένα του Ακτίου ανέρχεται της τάξεως του 24%, ενώ αντίθετα το εν ισχύ οργανόγραμμα της Μονάδας προβλέπει μείωση του υφιστάμενου ένστολου προσωπικού κατά 40%.

3.   Το ανωτέρω πρόβλημα της στελέχωσης της Μονάδας έχει επισημανθεί και επισήμως κατά το πρόσφατο παρελθόν:

α.  Από την Διοίκηση της Μονάδας, η οποία έχει υποβάλλει ιεραρχικά από τον Σεπτέμβριο του 2020, σχετική πρόταση με αναθεωρημένο οργανόγραμμα προσωπικού.

β.  Από αρμόδιο κλιμάκιο του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), στο πλαίσιο επιθεώρησης της Μονάδας τον Νοέμβριο του 2020,

γ.  Από το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας στο οποίο υπάγεται η Μονάδα το οποίο έχει προωθήσει από τον Δεκέμβριο του 2021 ανάλογη πρόταση στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (Γ.Ε.Α), χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχει ολοκληρωθεί από το ΓΕΑ η τροποποίηση του Οργανογράμματος με αποτέλεσμα το στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί στη Μονάδα να καταγράφεται αφενός ως υπεράριθμο, αφετέρου δε να αδικείται στις ετήσιες μεταθέσεις και η κατάσταση παραμένει δυστυχώς υπό την σκιά μιας εικονικής πραγματικότητας, έχοντας ως αποτέλεσμα κάθε χρόνο να υπάρχει μείωση προσωπικού υπό την δικαιολογία της υπερστελέχωσης. Μειώσεις που επηρεάζουν κρίσιμους τομείς οι οποίοι σχετίζονται με την Ασφάλεια Πτήσεων και την υποστήριξη – συντήρηση και φύλαξη των κοινών υποδομών που εξυπηρετούν πολιτικά και στρατιωτικά αεροσκάφη.

       Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

4.   Όλα τα ανωτέρω όπως είναι φυσικό, έχουν επιφέρει, προβληματισμό, και αβεβαιότητα για το μέλλον. Γνωρίζουμε πολύ καλά και αποδεχόμαστε, ως στρατιωτικοί, την αναγκαιότητα των μεταθέσεων προκειμένου να επιτευχθεί στο μέγιστο η αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ.). Θα πρέπει όμως να λαμβάνεται υπ’ όψιν και ο παράγοντας άνθρωπος έτσι ώστε το έργο που προσφέρει το προσωπικό που υπηρετεί στη Μονάδα Υποστήριξης FOB AKTION να χαίρει μιας δίκαιης και έμπρακτης αναγνώρισης από την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ.

5.   Το παρόν έγγραφο κοινοποιείται στο αρμόδιο Συντονιστικό Όργανο – Τριμελής Ομάδα Συνεργασίας για τα Αεροδρόμια Κοινής Χρήσης (ΠΑ, ΥΠΑ, FRAPORT GREECE), όπως αυτό προβλέπεται στο (α) σχετικό, για την ενημέρωση τους και τις κατά την κρίση τους ενέργειες.

6.   Εισηγητής θέματος, Αντιπρόσωπος ΕΣΠΑΕΑΙΤ  Υποσμηναγός (ΤΣΕ) Απόστολος Λεμονιάς, τηλ. 6983 511103.

7.   Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Αντισμήναρχος (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλ. 6983 503377.
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!