Loading...

Με αγωνιστικό παλμό η ομιλία του Γρηγόρη Θεοδωράκη στην Αθήνα


Μοιραστείτε το άρθρο...

Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε στο θέατρο «Νέος Ακάδημος», κατά τη διάρκεια της ομιλίας του υποψήφιου Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣΓρηγόρη Θεοδωράκη, στους ετεροδημότες της Αθήνας. Εκατοντάδες Αιτωλοακαρνάνες της Αθήνας καταγόμενοι από κάθε γωνιά του Νομού, έδωσαν δυναμικά το παρόν γεμίζοντας ασφυκτικά τη κεντρική αίθουσα και τους παρακείμενους χώρους του θεάτρου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν  προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, Βουλευτές, πρώην Υπουργοί, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, πρώην Αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, ο Δ/ντης του Γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης, συνδικαλιστικά στελέχη, στελέχη του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μέλη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι. Μεταξύ άλλων:Γιάννης Δραγασάκης, Ρένα Δούρου, Γιάννης Ραγκούσης, Κώστας Ζαχαριάδης, Κώστας Γαβρόγλου, Χριστόφορος Βερναρδάκης, Χαρά Καφαντάρη, Βάνα Δεσποτοπούλου, Ηρώ Ζαβογιάννη, Σοφία Λάγιου, Μάκης Θεοφιλάτος, Γιώργος Βασιλείου, Μαρία Κουβέλη, Χρήστος Κοκκινοβασίλης, Σωτήρης Κοντονάσιος, Παυσανίας Παπαγεωργίου. Το παρόν έδωσε και ο συνυποψήφιος Σταύρος Καραγκούνης.

Επίσης θερμό χαιρετισμό απηύθυναν οι πρώην Υπουργοί Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Παναγιώτης Κουρουμπλής οι οποίοι ευχήθηκαν καλή επιτυχία στο Γρηγόρη Θεοδωράκη εξαίροντας το ήθος, τη συνέπεια και την  αποτελεσματικότητά του.

Στην ομιλία του ο Γρηγόρης Θεοδωράκης αναφέρθηκε στη μακρόχρονη δημοκρατική παράδοση του τόπου. «Η Αιτωλοακαρνανία ήταν και εξακολουθεί να παραμένει προπύργιο μια μακράς δημοκρατικής παράδοσης. Μιας παράδοσης που έχει τις ρίζες της στην βαθιά μεταρρυθμιστική πολιτική του  Μεσολογγίτη πρωθυπουργού Χαρίλαου Τρικούπη, στην Εθνική Αντίσταση, που γιγαντώθηκε με τις θυσίες του δημοκρατικού  και αριστερού κόσμου  του Αγρινίου, με το ολοκαύτωμα της Μακρυνείας, με τους αγώνες στα βουνά του Βάλτου, του Ξηρομέρου και της Ναυπακτίας. Μιας παράδοσης που τροφοδοτείται από τους αγώνες της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη και του 1-1-4, που τροφοδοτείται από την αδάμαστη ψυχή του Σπύρου Μουστακλή ενάντια στη χούντα»,είπε χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερα συγκινημένος έκανε αναφορά στην προσωπική του διαδρομή ευχαριστώντας θερμά τον Αλέξη Τσίπρα για την εμπιστοσύνη που του έδειξε και του δείχνει έχοντάς τον στενό συνεργάτη από της πρώτη μέρα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έως σήμερα. Στη συνέχεια παρουσίασε βασικές πτυχές του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Η αντιμετώπιση της ακρίβειας, η αύξηση των μισθών, η προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς, θα αποτελέσουν τις πρώτες κινήσεις της νέας κυβέρνησης», τόνισε χαρακτηριστικά.

Το κύριο βάρος της ομιλίας του δόθηκε στα ιδιαίτεραχαρακτηριστικάτηςΑιτωλοακαρνανίας, στην αναπτυξιακή υστέρηση που παρουσιάζει και στην ανάγκηεκπόνησης και υλοποίησης ενός μακροχρόνιου βιώσιμου σχεδίου. Ενός σχεδίου το οποίο όπως είπε «θα αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής, θα αξιοποιεί  όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, θα εξασφαλίζει έλεγχο και διαφανείς διαδικασίες στη κατανομή των πόρων και θα έχει ως επίκεντρο το μοναδικό φυσικό περιβάλλον της Αιτωλοακαρνανίας».

Τέλος,  αναφέρθηκε σε πέντε βασικούς άξονες του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την Αιτωλοακαρνανίακαι ειδικότερα:

  • Στη βελτίωση οδικών αξόνων, υποδομών και δικτύων
  • Στη στήριξη του πρωτογενούς τομέα
  • Στην ενίσχυση των Νοσοκομείων και συνολικά του Κοινωνικού Κράτους
  • Στην αναβάθμιση των Γεωπονικών Τμημάτων και τη σύνδεσή τους με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας
  • Στην τουριστική ανάπτυξη του νομού ιδίως μέσω της ανάδειξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Ο Γρηγόρης Θεοδωράκης έκλεισε την ομιλία του καταχειροκροτούμενος εκφράζοντας τη βεβαιότητά του για την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις εκλογές της 21ης Μαΐου τόσο στην Αιτωλοακαρνανία όσο και σε εθνικό επίπεδο. 





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!