Loading...

Έρχεται τον Ιούνιο το 10ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου «Μίκης Θεοδωράκης»


Μοιραστείτε το άρθρο...

Ο Δήμος Ναυπακτίας και η Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου γνωστοποιούν τις ημερομηνίες του κορυφαίου πολιτιστικού γεγονότος, του Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Ναυπάκτου «Μίκης Θεοδωράκης», που πραγματοποιείται για 10η φορά.  Στις 16, 17 και 18 Ιουνίου, η πόλη της Ναυπάκτου θα βρεθεί και πάλι στο επίκεντρο συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον δεκάδων χορωδών και φίλων του Χορωδιακού Τραγουδιού από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου που φέρει το όνομα του κορυφαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2001 και έκτοτε διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια με μεγάλη επιτυχία.  Κάθε φορά, το Φεστιβάλ έχει αφιερωματικό χαρακτήρα και συμμετέχουν γνωστοί και καταξιωμένοι καλλιτέχνες.

Ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης έχει τιμήσει με την παρουσία του πολλές εκδηλώσεις του Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ και έχει αναφέρει σχετικά: «Φεστιβάλ σαν αυτό της Ναυπάκτου αποτελούν πατριωτικά αναχώματα, δεδομένου ότι η υπεράσπιση της Ελληνικής συνείδησης, της Ελληνικής γλώσσας και της Ελληνικής μουσικής και με μια λέξη της Ελληνικής παράδοσης είναι το κύριο χρέος όλων των ζωντανών κατοίκων αυτής της χώρας».

Στις εκδηλώσεις του Δι.Χο.Φε.Ν., έχουν συνεργαστεί και έχουν λάβει μέρος μεγάλες προσωπικότητες του καλλιτεχνικού χώρου και της μουσικής. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων έχουν γίνει διαλέξεις και εισηγήσεις σχετικά με το έντεχνο λαϊκό τραγούδι από ειδικούς του χώρου της μουσικής. Έχουν τοποθετηθεί με εισηγήσεις και έχουν τιμήσει με την παρουσία τους το φεστιβάλ οι Λευτέρης Παπαδόπουλος, Γιώργος Παπαστεφάνου, Αλέξης Κωστάλας και ο Αντώνης Κοντογεωργίου.

Καταξιωμένοι συνθέτες όπως ο Στέφανος Κορκολής και ερμηνευτές όπως η Μαρία ΦαραντούρηΣοφία Μιχαηλίδη, καθώς και οι Βασίλης Λέκκας, Πέτρος Πανδής, Δημήτρης Μπάσης, Κώστας Μακεδόνας, Δώρος Δημοσθένους, Ανδρέας Κουλουμπής, έχουν ερμηνεύσει μαζί με τη Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου μεγάλα έργα του συνθέτη όπως, «άξιον εστί», «Ζορμπάς», «Πνευματικό Εμβατήριο», «Επιφάνεια Αβέρωφ» και κύκλους τραγουδιών από έργα του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.  Στο Δι.Χο.Φε.Ν. έχει λάβει μέρος και η λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης».

Ως μέλη Κριτικής Επιτροπής στο διαγωνισμό έχουν λάβει μέρος μεγάλοι συνθέτες και καλλιτέχνες που με την παρουσία τους αναβαθμίζουν και δίνουν ξεχωριστό κύρος στο θεσμό του Δι.Χο.Φε.Ν., όπως οι Αντώνης Κοντογεωργίου, Βασίλης Ριζιώτης, Νίκος Κοτροκόης, Γιώργος Χατζηνάσιος, Μάριος Τόκας, Σταύρος Κουγιουμτζής, Μαρία Φαραντούρη, Πέτρος Πανδής, Ηλίας Ανδριόπουλος, Χρήστος Λεοντής, Κωστής Κωσταντάρας, Νότης Μαυρουδής, Σταύρος Μπερής και ο Ουκρανός συνθέτης Mikhail Shukh.

  • Σημειώνεται ότι, οι δηλώσεις συμμετοχής για το 10ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου «Μίκης Θεοδωράκης» έχουν παραταθεί έως και τις 31 Μαρτίου 2023.  Οι ενδιαφερόμενες Χορωδίες μπορούν να επικοινωνούν μέσω email[email protected] και μέσω τηλ.: 6947306931.





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!