Loading...

Στην καλύβα του Μπάρμπα Γιαννακού, του μερακλή τσοπάνου από το Περδικάκι Βάλτου (vid)


Μοιραστείτε το άρθρο...

Τα οφέλη από τη βιολογική κτηνοτροφία και καλλιέργεια είναι πολλαπλά για τη διατροφική μας αλυσίδα. Ωστόσο, δεν υποστηρίζεται από την οργανωμένη πολιτεία, οι κτηνοτρόφοι στα ορεινά νιώθουν ξεχασμένοι για τη διατήρηση του επαγγέλματός τους, οι λύκοι και τα αγριογούρουνα που ήρθαν τα τελευταία χρόνια τείνουν δυστυχώς να αποτελειώσουν το πανάρχαιο επάγγελμα του αγρότη της ορεινής μας πατρίδας.

Στο Σακαρέτσι – βουνά του Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας, σημερινό Περδικάκι, συναντήσαμε τον αγέρωχο 82χρονο, μετακινούμενο τσοπάνη Μπάρπα Γιαννακό, που μας περιγράφει πως είναι η ζωή στο ορεινό χωριό ενώ με τα τραγούδια του και τις ιστορίες του, μας μεταφέρει νοερά σε ένα υπέροχο και νοσταλγικό ταξίδι της παλιάς εποχής.

Παραγωγή: ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ ΑΜΚΕ





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες:

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!