Loading...

4 χρήσιμα εργαλεία για την καταγραφή της υγείας μας


Μοιραστείτε το άρθρο...

Καθώς ο άνθρωπος μεγαλώνει, εμφανίζονται όλο και περισσότερα θέματα που αφορούν την υγεία του. Ο σύγχρονος, καθιστικός τρόπος ζωής σε συνδυασμό με το άγχος και την κακή διατροφή, οδηγούν στην παχυσαρκία. Η τελευταία συνδέεται με σοβαρές ασθένειες όπως το έμφραγμα και το εγκεφαλικό. Πριν φτάσεις στο κατώφλι του γιατρού, δες τρόπους και εργαλεία για να έχεις μια εικόνα της υγείας σου από το σπίτι.

Καταγραφή της αρτηριακής σου πίεσης

Τα πιεσόμετρα https://www.germanos-medicals.gr/c/piesometra δεν πρέπει να λείπουν από κανένα σπίτι, ειδικά, αν έχεις κληρονομικότητα ή οι εξετάσεις σου έχουν δείξει προδιάθεση για πίεση. Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια, η υπέρταση κάνει την εμφάνισή της όλο και πιο συχνά, ακόμα και σε παιδιά. Αν έχεις κακές συνήθειες, όπως το κάπνισμα και την συχνή κατανάλωση αλκοόλ, τότε είσαι ακόμα πιο επιρρεπής σε προβλήματα που σχετίζονται με την πίεση. Η σωματική άθληση και η καλή διατροφή, μακριά από το πολύ αλάτι και τη ζάχαρη, αποτελούν μονόδρομο για την αποφυγή της υπέρτασης και των σοβαρών θεμάτων που την συνοδεύουν (καρδιακή προσβολή, άνοια, ανεύρυσμα, κτλ.)

Πρόσεχε το βάρος σου

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό προφιτερόλ ή ένα κομμάτι παστίτσιο. Όπως έλεγαν όμως και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, «παν μέτρον άριστον». Δεν πρέπει να ξεφεύγεις με τις ποσότητες του φαγητού που τρως, ούτε να καταναλώνεις μόνο υδατάνθρακες και junk food. Για να μετρήσεις το βάρος σου με ακρίβεια, χρειάζεσαι μια ηλεκτρονική ζυγαριά. Όταν ζυγίζεσαι, είναι καλύτερα να το κάνεις πρωί, με άδειο στομάχι και χωρίς να φοράς ρούχα. Αν δεις, ότι το νούμερο έχει ξεφύγει για τα δεδομένα σου, ήρθε η ώρα να αλλάξεις διατροφικές συνήθειες ή έστω να «ψαλιδίσεις» λίγο τις ποσότητες.

Το ύψος είναι σημαντικό

Πότε μέτρησες τελευταία φορά το ύψος σου; Γνωρίζεις τι είναι τα αναστημόμετρα https://www.germanos-medicals.gr/c/zygi ; Το ύψος είναι σημαντικό για τους γιατρούς και σχετίζεται τόσο με την περίθαλψη, όσο και την πρόληψη ασθενειών. Σε συνάρτηση με το βάρος, το ύψος δίνει τον Δείκτη Μάζας Σώματος. Αυτός ο δείκτης είναι σημαντικός γιατί έτσι γνωρίζεις το ιδανικό βάρος σου, αλλά και τις πιθανότητες να εμφανίσεις παθήσεις, όπως ο διαβήτης. Επιπλέον, το ύψος καθορίζει τη δοσολογία ενός φαρμάκου που θα πρέπει να σου χορηγηθεί. Για όλους αυτούς τους λόγους, οι γιατροί χρησιμοποιούν αναστημόμετρα και σημειώνουν τις μετρήσεις στο αρχείο ασθενούς.

Έλεγξε το ζάχαρο στο αίμα

Είναι καλό να γνωρίζεις τα επίπεδα του σακχάρου του οργανισμού σου. Ιδιαίτερα, αν πάσχεις από διαβήτη, είναι υποχρέωσή σου να έχεις ένα μετρητή σακχάρου στο σπίτι. Έτσι, θα γνωρίζεις την επίδραση της φαρμακευτικής αγωγής που λαμβάνεις στην αντιμετώπιση του διαβήτη, και θα έχεις πλήρη γνώση για τροφές και είδη άσκησης που ρίχνουν τα επίπεδα του σακχάρου.

Ο τακτικός έλεγχος του οργανισμού σου μπορεί να γίνει απλά και γρήγορα στο σπίτι, ώστε να έχεις εικόνα της υγείας σου συνεχώς.
Μοιραστείτε το άρθρο...

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!