Loading...

Σε δράσεις ανάδειξης της Λίμνης Κρεμαστών συμμετέχει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας


Μοιραστείτε το άρθρο...

Τη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε κοινές δράσεις ανάδειξης της Λίμνης Κρεμαστών επικύρωσε η Οικονομική Επιτροπή, ύστερα από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη, Λάμπρου Δημητρογιάννη.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η συνέχιση της κοινής προσπάθειας που ξεκίνησε εδώ και αρκετό καιρό με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου να αναδειχθεί το πλούσιο υδάτινο στοιχείο της περιοχής και παράλληλα να δοθεί  έμφαση  στην  ανάπτυξη  του  τομέα  του  τουρισμού  και  αναψυχής  ήπιας μορφής,  αξιοποιώντας  και  προβάλλοντας  τους  περιβαλλοντικούς  πόρους  της  λίμνης  και  των  ευρύτερων παραλίμνιων περιοχών και να καθιερωθούν δράσεις προβολής και υποκίνησης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας η οποία απαιτείται για την γενικότερη αξιοποίηση της Λίμνης Κρεμαστών.

  • Ύστερα από εντατική προεργασία και με τη στενή συνεργασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και των Δήμων Αγρινίου, Καρπενησίου, Αμφιλοχίας και Αγράφων, και μέσω προγραμματικής σύμβασης προγραμματίστηκαν τα εξής:
  • Η ναύλωση  τουριστικών  σκαφών  και  η δρομολόγηση  της  πλοήγησης  αυτών  στη  τεχνητή  Λίμνη  Κρεμαστών, προκειμένου να υπάρχει δυνατότητα επισκεψιμότητας.
  • Η πραγματοποίηση μιας  εκδήλωσης  πολιτιστικού,  αθλητικού  ή  περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος από κάθε ένα από τα συμβαλλόμενα μέρη στην περιοχή της Λίμνης Κρεμαστών καθώς και ενέργειες προβολής και δημοσιότητας των παραπάνω δράσεων.
  • Επίσης, θα δημιουργηθούν, webbanner, φυλλάδια και αφίσες που θα προβάλλουν τους περιβαλλοντικούς και πολιτιστικούς πόρους της λίμνης και των ευρύτερων παραλίμνιων περιοχών καθώς και τις δράσεις της συγκεκριμένης προγραμματικής σύμβασης.

Οι παραπάνω δράσεις, είναι αποτέλεσμα του Μνημονίου Συνεργασίας που είχε υπογραφεί από τα εμπλεκόμενα μέρη, στα πλαίσια ενός  Ολοκληρωμένου Σχεδίου διαχείρισης και ανάδειξης περιοχής Λίμνης και Τεχνικών Φραγμάτων Ανάντη Φράγματος Κρεμαστών έως εκβολές Αχελώου.

Για τον καλύτερο συντονισμό των προγραμματιζόμενων δράσεων ορίστηκε Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης και από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχουν, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά και ο Αντιπεριφερειάρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Λάμπρος Δημητρογιάννης.





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!