Loading...

Εντυπωσίασαν τα 5 καινοτόμα παρατηρητήρια πουλιών στο Μεσολόγγι


Μοιραστείτε το άρθρο...

To Σάββατο 4 Ιουνίου παρουσιάστηκαν στον Τοπικό Κόμβο_Local HUB του Messolonghi by Locals τα 5 νέα τοπόσημα-παρατηρητήρια πουλιών που σχεδιάστηκαν για την διαδρομή του Γύρου της Κλείσοβας στο Μεσολόγγι.

Οι επισκέπτες της έκθεσης εντυπωσιάστηκαν από τις μακέτες και κατανόησαν τη νέα προοπτική που γεννιέται για το Μεσολόγγι εφόσον κατασκευαστούν τα παρατηρητήρια που σχεδιάστηκαν για την Λιμνοθάλασσα της Κλείσοβας.

To ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ-MESSOLONGHI BY LOCALS και η ερευνητική ομάδα της καθηγήτριας του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Κ. Λιάπη παρουσίασαν τα νέα τοπόσημα τα οποία εκτός από το αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον τους, αποτελούν και μία πρόταση για το μέλλον του Μεσολογγίου. Ένα μέλλον που έχει ως χαρακτηριστικά τις ήπιες υποδομές, την ανάδειξη της πλούσιας βιοποικιλότητας της λιμνοθάλασσας και της συνύπαρξης ανθρώπου και φύσης.

Στόχος του σχεδιασμού των παρατηρητηρίων είναι η δημιουργία νέων τοπόσημων που θα αναδείξουν τον υγρότοπο του Μεσολογγίου, θα σηματοδοτήσουν την περιβαλλοντική αξία της λιμνοθάλασσας όσο και την ανάγκη για την προστασία και αξιοποίηση της.

Η έκθεση είναι ανοιχτή καθημερινά 11:00-14:00 και 19:00-21:00
Πληροφορίες: [email protected] ή τηλεφωνικά στο 2631302048

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου “Σχεδιασμός νέου τοπόσημου στη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου-Αιτωλικού”.Το έργο υλοποιήθηκε από τον οργανισμό ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ σε συνεργασία με την ερευνητική ομάδα της καθηγήτριας του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Κ. Λιάπη. Το έργο έχει τεθεί υπό την αιγίδα και επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!