Loading...

ΒΟΜΒΑ: Διχοτόμηση της Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας εισηγείται η Διαρκής Ιερά Σύνοδος


Μοιραστείτε το άρθρο...

Η διχοτόμηση της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, απασχόλησε σήμερα, Τρίτη 8 Φεβρουαρίου την Διαρκή Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, εισηγήθηκε λόγω της μεγάλης γεωγραφικής έκτασης της Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας αλλά και για λόγους ποιμαντικής αντιμετώπισης την διχοτόμηση της.

Αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ, ο οποίος τυγχάνει και γνώστης της περιοχής πρότεινε την διχοτόμηση ως εξής:

1. Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου και Θέρμου, με έδρα την Ναύπακτο.

2. Ιερά Μητρόπολη Μεσολογγίου, Ξηρομερίου και Βονίτσης, με έδρα την Ιερά πόλη του Μεσολογγίου.

3. Ιερά Μητρόπολη Αγρινίου, Αμφιλοχίας και Αγίου Βλασίου, με έδρα το Αγρίνιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΔΙΣ θα περιμένει την συγκατάθεση πρωτίστως του Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου, για την παραχώρηση του Αγίου Βλασίου και κατόπιν θα προβεί στις προτάσεις της προς την Κυβέρνηση.

Τέλος, Συνοδικός Ιεράρχης ανέφερε στην Romfea.gr ότι ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος είναι ήδη σε συνεννόηση με τον Μητροπολίτη Ιερόθεο, λέγοντας στα Μέλη της ΔΙΣ ότι ο Σεβασμιώτατος φαίνεται να συμφωνεί με την πρόταση να μεταφερθεί η επαρχία του Αγίου Βλασίου στην νέα Μητρόπολη.

Αιμίλιος Πολυγένης
www.romfea.gr





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!