Loading...

Νέα βενετσιάνικου τύπου φωτιστικά στο Λιμάνι της Ναυπάκτου


Μοιραστείτε το άρθρο...

Πρόκειται για μια παρέμβαση που στοχεύει στην ανάδειξη και διατήρηση του εμβληματικότερου ιστορικού μνημείου της πόλης το οποίο αποτελεί ταυτόχρονα το πλέον ζωντανό κύτταρο της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου.

Το Λιμενικό Ταμείο Δήμου Ναυπακτίας προχώρησε στην τοποθέτηση νέων βενετσιάνικου τύπου φωτιστικών περιμετρικά του ιστορικού Λιμανιού της Ναυπάκτου με τη σύμφωνη γνώμη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος. Τα φωτιστικά αυτά, που αποτελούν ειδική παραγγελία, επελέγησαν να είναι ίδια με εκείνα της πλατείας Λιμένος προκειμένου να δημιουργηθεί μία ενιαία αισθητική που θα αναβαθμίσει περαιτέρω τον ευρύτερο ιστορικό χώρο.

Στο σημείο, την ώρα των εργασιών, βρέθηκαν ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ.Σπύρος Τσέλιος σημειώνοντας και οι δύο ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση αποτελεί ένα μόνο μέρος των συνολικών παρεμβάσεων που είτε έχουν ήδη υλοποιηθεί είτε πρόκειται να υλοποιηθούν για την ανάδειξη και διατήρηση του εμβληματικότερου ιστορικού μνημείου της πόλης που αποτελεί ταυτόχρονα το πλέον ζωντανό κύτταρο της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου.

Η ιδέα της τοποθέτησης των συγκεκριμένων φωτιστικών είχε κατατεθεί ως πρόταση και από το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Ναυπακτίας το 2015, ενώ το μέγεθος αυτών προσαρμόστηκε κατάλληλα, κατόπιν σχετικής μελέτης, από την Αρχιτέκτονα και Ειδική Συνεργάτιδα του Δημάρχου κ.Αντιγόνη Κέστου προκειμένου να εναρμονίζεται με τις αναλογίες του τοπίου.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι, βαίνει προς ολοκλήρωση η συντήρηση και αποκατάσταση του νοτιοανατολικού τμήματος των οχυρώσεων της Ναυπάκτου που εκτελείται με αυτεπιστασία από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος μέσω του Ε.Π. Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020. Με το συγκεκριμένο έργο αναδεικνύονται τα τείχη του νοτιοανατολικού τμήματος του Λιμανιού, το οποίο θα παραδοθεί συντηρημένο και πλήρως αποκατεστημένο με αναστηλωμένες τις επάλξεις ενός από τα καλύτερα σωζόμενα μεσαιωνικά κάστρα του ελλαδικού χώρου.





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!