Loading...

Το Υπουργείο Πολιτισμού και το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο τιμούν τη Ναύπακτο


Μοιραστείτε το άρθρο...

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού τιμούν τη Ναύπακτο και τη σημαντική ιστορία της εγκαινιάζοντας την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021, τη θεματική Έκθεση «Ναύπακτος 1571 – 450 Χρόνια από τη Μεγαλωτάτη Βιτωρία των Χριστιανών».

Η Έκθεση τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και θα διαρκέσει έως και τις 31 Ιανουαρίου 2022 (ώρες λειτουργίας: Τετάρτη έως Δευτέρα 8:00’-20:00 και Τρίτη 13:00’-20:00’).

Το κατά κύριο λόγο ιστορικό περιεχόμενο της Εκθέσεως βασίζεται σε ευρωπαϊκό ιστοριογραφικό αρχειακό υλικό και πλαισιώνεται από σπουδαία αρχαιολογικά τεκμήρια και έργα τέχνης προερχόμενα από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων, την ΕΦΑ Κερκύρας, την ΕΦΑ Κυκλάδων, την Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων, τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Ζακύνθου, το Πολεμικό Μουσείο, το Ναυτικό Μουσείο, το Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης, τη Βρετανική Σχολή Αθηνών, το Ίδρυμα Ι.Κωστόπουλου, την Καθολική Αρχιεπισκοπή Επισκοπή Καθολικών Νάξου-Τήνου-Άνδρου και Μυκόνου, το Ιστορικό Εθνολογικό Μουσείο και τις ιδιωτικές συλλογές των Θανάση Μαρτίνου, Μιχαήλ Σκούλλου και Σπύρου Γαούτση. Εποπτικό υλικό προέρχεται επίσης από τα Αρχεία Σιμάνκας της Ισπανίας, το Ναυτικό Μουσείο Βαρεκλώνης, το Εσκοριάλ, τη Βασιλική Βιβλιοθήκη της Ισπανίας.

Με δήλωσή του ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας σημειώνει: «Φέτος συμπληρώνονται 450 χρόνια από το κορυφαίο ιστορικό γεγονός που σημάδεψε καθοριστικά την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο και απετέλεσε ταυτόχρονα σταθμό για τη ναυτική τακτική, τη ναυπηγική, τις τέχνες και τα γράμματα. Η Έκθεση με θέμα «ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ 1571 – 450 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΩΤΑΤΗ ΒΙΡΩΡΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ» με τις πλούσιες επιμέρους θεματικές της ενότητες αποτελεί, ίσως, το σημαντικότερο μέσο ανάδειξης των ποικίλων και πολύπλευρων πτυχών του μεγαλειώδους αυτού γεγονότος. Ως Δήμαρχος Ναυπακτίας ευχαριστώ από καρδιάς την Α.Ε. την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που θέτει την Έκθεση υπό την αιγίδα της. Ευχαριστώ το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και προσωπικά την Υπουργό κ.Λίνα Μενδώνη για τη συνεργασία που έχουμε συνολικά, τη Διεύθυνση του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου για τη διοργάνωση και επιμέλεια της Έκθεσης, αλλά και όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίησή της».





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!