Loading...

Όταν ο Σπήλιος Λιβανός «έταζε» προεκλογικά αυτόνομο Πανεπιστήμιο στην Αιτωλοακαρνανία (vid)


Μοιραστείτε το άρθρο...

Σε μια βαρύγδουπη δήλωση είχε προχωρήσει σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Αγρίνιο ως υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με τη ΝΔ, ο Σπήλιος Λιβανός, ο οποίος επεσήμανε ότι: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα δικαιώσει το αίτημα του αυτόνομου πανεπιστημίου στην Αιτωλοακαρνανία»! – Δυο χρόνια μετά το απόλυτο ναυάγιο!

Συγκεκριμένα, τον Απρίλη του 2019, λίγους μήνες πριν τις εθνικές εκλογές, ο υποψήφιος τότε Βουλευτής είχε παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σχετικά με το όραμά του για την ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Ένας από τους βασικούς άξονες της ομιλίας του ήταν η παιδεία με την προοπτική δημιουργίας αυτόνομου Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας στο νομό Αιτωλοακαρνανίας επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη, τονίζοντας μεταξύ άλλων «Οι εκλογές θα γίνουν σύντομα και η δικιά μας Κυβέρνηση θα δικαιώσει το αίτημα του αυτόνομου και ανεξάρτητου Πανεπιστημίου στην Αιτωλοακαρνανία».

Σήμερα, δυο χρόνια μετά, η πραγματικότητα όχι μόνο διαψεύδει την εκτίμηση-υπόσχεση του πλέον Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, αλλά είναι σκληρή με μόλις 274 εισακτέους σε συνολικά 979 προσφερόμενες θέσεις (!!!) στα Πανεπιστημιακά Τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας.

Διαβάστε σχετικά: Ελάχιστοι οι εισακτέοι στα Πανεπιστημιακά Τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας

Μάλιστα, στην ιδιαίτερη πατρίδα του Υπουργού, το Μεσολόγγι, στην καλύτερη των περιπτώσεων μόνο 42 φοιτητές θα μεταβούν στην Ιερή Πόλη για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, γεγονός που έχει ξεσηκώσει την τοπική κοινωνία που κάνει λόγο για ολέθριο λάθος της Κυβέρνησης.

Η επίμαχη δήλωση του Σπήλιου Λιβανού:

 





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!