Loading...

Την Κυριακή 29 Αυγούστου ο 7ος Κολυμβητικός Διάπλους Λιμνοθάλασσας «Λόρδος Βύρων» 2021


Μοιραστείτε το άρθρο...

Αφιερωμένος στο Λόρδο Βύρωνα θα είναι ο 7ος κολυμβητικός Διάπλους ανοικτής θαλάσσης που διοργανώνεται την Κυριακή 29 Αυγούστου 2021 στο όμορφο και γραφικό Μεσολόγγι.

Φέτος λόγω της συμπλήρωσης 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση ο διάπλους είναι αφιερωμένος στο φιλέλληνα αλλά και κολυμβητή μεγάλων αποστάσεων Λόρδο Βύρωνα.

Θα υπάρξουν 2 διαδρομές των 4 και 8 χιλιομέτρων. Οι κολυμβητές με εκκίνηση από το ιστορικό νησάκι του Άι Σώστη θα κολυμπήσουν στη μαγευτική λιμνοθάλασσα και θα τερματίσουν στη παραλία της Τουρλίδας.

Η συμμετοχή είναι ανοικτή για όλους έως 65 ετών. Οι αθλητές μπορούν να συμμετάσχουν και σε μεγαλύτερη ηλικία.

Η ώρα εκκίνησης είναι 09,00 το πρωί της Κυριακής 29/8 για τους συμμετέχοντες στον αγώνα τον 8 Χλμ και 10,00 για τους συμμετέχοντες στον αγώνα των 4 Κm.

Oι κολυμβητές θα πρέπει να ακολουθούν αυστηρά την διαδρομή που δείχνουν οι σημαδούρες ώστε αυτές να είναι στο αριστερό τους χέρι για τα 4 Km και το αντίθετο για τα 8 Km. Όποιος κολυμβητής ακολουθήσει διαφορετική διαδρομή θα ακυρώνεται.

Προϋπόθεση συμμετοχής είναι:

– Οι αθλητές να διαθέτουν θεωρημένο αθλητικό ιατρικό δελτίο .

– Οι αλλοδαποί θα συμμετάσχουν βάση των στοιχείων των διαβατηρίων τους.

– Όσοι δεν έχουν αθλητική ιδιότητα, ημεδαποί και αλλοδαποί, θα τους δοθεί υπεύθυνη δήλωση να υπογράψουν ότι κατέχουν ιατρικό πιστοποιητικό υγείας με άδεια συμμετοχής σε αθλητικές δραστηριότητες ,ότι γνωρίζουν κολύμβηση και αγωνίζονται με δική τους ευθύνη .

-Όσοι συμμετέχοντες το επιθυμούν μπορούν να λάβουν ιατρικό πιστοποιητικό από τον Καρδιολόγο Τσουμπελή Αντώνη δωρεάν.

Επίσης θα τηρηθούν τα όποια υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν τη συγκεκριμένη ημερομηνία, για τα οποία οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν εγκαίρως μετά το πέρας των εγγραφών.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 4 Χλμ

Την Κυριακή στις 9:30,θα γίνει η μεταφορά των αθλητών των 4χλμ προς το νησί του Άι Σώστη από την Τουρλίδα με σκάφος. Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 10:00. Οι κολυμβητές θα πρέπει να είναι παρόντες στην παραλία της Τουρλίδας τουλάχιστον 1 ώρα πριν από της 9:00 πμ ώστε να τους δοθούν οι τελευταίες οδηγίες σχετικά με τον διάπλου. Ο τερματισμός θα γίνει στην παραλία Τουρλίδας και ως ανώτατο όριο χρόνου κολύμβησης τίθενται οι 2,5 ώρες.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 8 Χλμ

Οι κολυμβητές για τα 8 χλμ θα πρέπει να βρίσκονται στην παραλία Τουρλίδας στις 08,00 το πρωί και στις 9.00 θα δοθεί η εκκίνηση.

Όλοι οι κολυμβητές να έχουν μαζί τους τα γυαλιά κολύμβησης και σκουφάκι. Επιτρέπονται μόνο τα εγκεκριμένα μαγιό κολύμβησης Επίσης δεν επιτρέπονται βοηθητικά μέσα όπως τα πέδιλα κολύμβησης ούτε και οι στολές νεοπρέν.

Η διαδρομή θα σημανθεί με σημαδούρες και θα υπάρχουν συνοδευτικά σκάφη και επόπτες διαδρομής σε όλο το μήκος.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται έως τις 20 Αυγούστου στα τηλέφωνα Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου 26310 26970 από 19.00 εως 20,00 καθημερινά στο 6947906226 , 6909192494 στο [email protected] & [email protected]

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα της τροποποίησης του προγράμματος.
Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Όλοι θα πρέπει να υπογράψουν την υπεύθυνη δήλωση για την αποποίηση ευθύνης.

Ο διοργανωτής δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν ατυχήματα κατά τη διάρκεια του αγώνα, στην άφιξη, στην αναχώρηση και σε συναφείς υπηρεσίες των αθλητών και συνοδών . Για την ασφάλεια των αθλητών θα υπάρχει γιατρός καρδιολόγος και οι αγωνιζόμενοι θα επιβλέπονται από εθελοντική ομάδα διάσωσης επίσης θα υπάρχει προσφορά νερού και ισοτονικών ποτών.

Στους όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως 20 Αυγούστου στα τηλ 6947906226 , 6909192494 στο [email protected], [email protected]

Οι υπεύθυνες δηλώσεις θα κατατεθούν κατά την συγκέντρωση των κολυμβητών πριν την έναρξη ή θα αποσταλούν στο email : [email protected]

H οργανωτική επιτροπή: Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου & Τσουμπελής Αντώνης.

ΧΑΡΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!