Loading...

Η θεατρική παράσταση «Κοσμάς ο Αιτωλός» στο Αρχαίο Θέατρο Μακύνειας στις 25 Αυγούστου


Μοιραστείτε το άρθρο...

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, η Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, η ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας και ο Δήμος Ναυπακτίας συνδιοργανώνουν τη θεατρική παράσταση «ΚΟΣΜΑΣ ο ΑΙΤΩΛΟΣ» που παρουσιάζεται από το Θεατρικό Εργαστήρι της Ειρήνης Ευαγγελάτου «Δρώντων Κάθαρσις», σε συνεργασία με το θέατρο «ΚΝΩΣΟΣ», στο Αρχαίο Θέατρο Μακύνειας την Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2021. Ώρα Έναρξης: 20:30’

Η παράσταση είναι βασισμένη στο έργο του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου «ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑΣ – ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ», και αναφέρεται στη ζωή και τη δράση του μεγάλου Εθνεγέρτη και Αγίου. Μας μεταφέρει το όραμά του Άγιου δάσκαλου για μια ελεύθερη Ελλάδα. Τις άοκνες προσπάθειές του για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας. Δίνει απαντήσεις στα ερωτήματα του τότε κόσμου, που «τριβελίζουν διαρκώς το μυαλό του». Μεταλαμπαδεύει στις νεότερες γενιές το χρέος και την ελπίδα και κάνει γνωστό το έργο του στο ευρύτερο κοινό.

Σήμερα, πάνω στο Θεατρικό σανίδι, ο Λάμπρος Τσάγκας ενσαρκώνει τον ουμανιστή ιερομόναχο, ακολουθώντας την πορεία του σ όλη την χώρα, σε μια απόπειρα να ακουστεί μέσα από την υποκριτική του τέχνη, η παρότρυνση του Πατροκοσμά: «…να σπουδάζετε, να μανθάνετε γράμματα Ελληνικά… γιατί λαμπρύνουν τον νου …όπως ο Ήλιος φωτίζει τη Γή…».

Στη συνείδηση του Ιερομόναχου δίνει φωνή, μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας, ο αείμνηστος Χρίστος Τσάγκας σε μια αέναη συνομιλία με τον αδελφό του Λάμπρο, ο ένας εξ ουρανού κι ο άλλος από σκηνής.

Σκηνοθεσία, σκηνικά, κοστούμια Μιχάλης Σδούγκος

Βοηθός σκηνοθέτη Δανάη Καλαχώρα

Μουσική Φίλιππος Περιστέρης

Φωτισμοί Δημήτρης Παπαδόπουλος

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ:

Το σύνολο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του Δήμου Ναυπακτίας προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ στο κοινό.

Οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την είσοδο, κατά τη διάρκεια και κατά την αποχώρηση από την εκδήλωση.

Απαραίτητη η προκράτηση θέσεων: 26340 38646, ώρες 9:00 – 13:00





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!