Loading...

Capsule wardrobe: Ένας ορισμός και 3 οφέλη


Μοιραστείτε το άρθρο...

Υπάρχουν φορές που νιώθεις πραγματικά ότι η ντουλάπα σου είναι ένα χάος; Ή που την ανοίγεις λίγο πριν φύγεις το πρωί για τη δουλειά και δεν βρίσκεις τίποτα που θα μπορούσες να φορέσεις; Υπάρχει μια λύση που μπορεί πραγματικά να σε βοηθήσει. Και λέγεται capsule wardrobe.

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε μερικά από τα οφέλη του να δημιουργήσεις μια τέτοια συλλογή ρούχων για την ντουλάπα σου. Πριν από αυτό, όμως, ας δούμε τι εννοούμε με τον όρο capsule wardrobe.

Το capsule wardrobe είναι…

Το capsule wardrobe είναι μια μικρή συλλογή ρούχων τα οποία μπορείς να συνδυάσεις μεταξύ τους και να δημιουργήσεις εντελώς διαφορετικά outfits. Συνήθως πρόκειται για κλασικά κομμάτια που είναι πάντα στη μόδα. Η λογική είναι να μην έχεις πάρα πολλά διαφορετικά ρούχα στην ντουλάπα σου, αλλά μερικά key κομμάτια τα οποία θα ταιριάζουν μεταξύ τους και στα οποία μπορεί να προσθέτεις καινούργια. Υπάρχουν διάφορες απόψεις σχετικά με το πόσα κομμάτια θα έπρεπε να υπάρχουν σε μια τέτοια ντουλάπα, αλλά το ζητούμενο σε κάθε περίπτωση είναι να μην είναι πάρα πολλά. Αλλά να είναι και τόσα όσα χρειάζεσαι για να εκφράζεις το προσωπικό σου στυλ.

Μερικά σημαντικά ρούχα

Σε μια τέτοια ντουλάπα ρούχα όπως ένα παλτό, διαφορετικά tops, τζιν, απλά φορέματα και γυναικεία πουκάμισα είναι από τα πιο σημαντικά που μπορείς να έχεις. Ειδικά τα τζιν συνδυάζονται με τα πάντα και ακόμη και αν συνήθως δεν φοράς γυναικεία πουκάμισα στην καθημερινότητά σου, είναι πολύ πιθανό πως κάποια στιγμή θα χρειαστείς ένα. Είναι ένα πολύ ευέλικτο ρούχο το οποίο συνδυάζεται άνετα τόσο με τζιν, όσο και με παντελόνια. Δεν χρειάζεται να επιλέξεις πολύ επίσημα ή professional πουκάμισα. Το ζητούμενο είναι να εκφράζουν το στυλ σου και να ταιριάζουν με τα υπόλοιπα κομμάτια της ντουλάπας σου.

Τα οφέλη ενός capsule wardrobe

⦁ Γλιτώνεις χρόνο
Το πρώτο και ίσως το βασικότερο όφελος είναι ότι γλιτώνεις χρόνο. Όχι μόνο για να αποφασίσεις τι να φορέσεις κάθε πρωί, αλλά και για να διαλέξεις τα ρούχα που θα αγοράσεις. Επειδή θα υπάρχει μια συγκεκριμένη χρωματική παλέτα στην ντουλάπα σου και ένα συγκεκριμένο στυλ, θα ξέρεις εξ αρχής τι είναι καλύτερο να επιλέξεις και δεν θα περνάς ατελείωτες ώρες στα μαγαζιά.

⦁ Επιλέγεις πολύ πιο εύκολα
Επιλέγεις πολύ πιο εύκολα τι θα φορέσεις κάθε μέρα. Στην ντουλάπα σου θα υπάρχουν πια μόνο τα αγαπημένα σου κομμάτια τα οποία φοράς συνήθως. Επομένως, δεν θα χρειάζεται να βάζεις και να βγάζεις ρούχα, προσπαθώντας να βρεις τι ταιριάζει με τι. Θα φοράς πάντα αυτά που σε κάνουν να νιώθεις πανέμορφη.

⦁ Οργάνωση
Η οργάνωση που θα υπάρχει στην ντουλάπα σου είναι επίσης σημαντική. Ακριβώς επειδή θα έχεις λιγότερα ρούχα, θα είναι και πιο εύκολο να τα κρατάς κατηγοριοποιημένα και θα έχεις χώρο στην ντουλάπα και για άλλα πράγματα. Τέλος, δεν θα χάνεις ρούχα στο βάθος της τα οποία θα ξεχνάς μετά πως υπάρχουν.





Μοιραστείτε το άρθρο...

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!