Loading...

Υποβρύχια αυτοψία για τις σπηλαιώσεις του Λιμανιού της Ναυπάκτου


Μοιραστείτε το άρθρο...

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, στο πλαίσιο εκπόνησης της μελέτης για τη στερέωση και αποκατάσταση των σπηλαιώσεων του Λιμανιού της Ναυπάκτου, πραγματοποιήθηκαν ήδη η πρώτη υποβρύχια αυτοψία με τη συμμετοχή εξειδικευμένου εδαφοτεχνικού και παρουσία πολιτικών και αρχιτεκτόνων μηχανικών, καθώς και οι βυθομετρήσεις από τοπογράφο μηχανικό.

Υπενθυμίζεται ότι, μετά από συντονισμένες ενέργειες του Δήμου Ναυπακτίας, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπακτίας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος, η Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων ανέθεσε στην εταιρεία ΕΔΑΦΟΣ την εκπόνηση σχετικής μελέτης δεσμεύοντας ποσό της τάξεως των 60.000,00 ευρώ από τον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Πολιτισμού.

Με δήλωσή του ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας σημείωσε: «Πολύ σύντομα θα έχουμε στα χέρια μας τη μελέτη για τη στερέωση και αποκατάσταση των σπηλαιώσεων του Λιμανιού, που θα αποτελέσει τον οδηγό για τις ενδεδειγμένες εργασίες που πρέπει να ακολουθήσουμε. Ως Δήμος έχουμε θέσει ως κύρια προτεραιότητα τη θωράκιση του πλέον εμβληματικού τοπόσημου της Ναυπάκτου, στο πλαίσιο του συνολικού μας σχεδιασμού για την προστασία και ανάδειξη των ιστορικών μας μνημείων».





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!