Loading...

Δείτε ολόκληρη την εκδήλωση στη μνήμη του Αγρινιώτη Κωνσταντίνου Χατζόπουλου


Μοιραστείτε το άρθρο...

Οι άγνωστες πτυχές της ζωής, του έργου, αλλά και της ιδεολογικής προσέγγισης του Κωνσταντίνου Χατζόπουλου ήρθαν στο φως, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού, χάρη στη μοναδική πρωτοβουλία των σωματείων “Acheloos GrowUp”, Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας και “ΕΠΠΙ-Δρούμε”.

Ένα μοναδικό αφιέρωμα στη μνήμη του Αγρινιώτη ποιητή Κωνσταντίνου Χατζόπουλου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Μαΐου, καθώς με τη βοήθεια της τεχνολογίας εκλεκτοί ομιλητές από διάφορα σημεία φώτισαν τη ζωή και το έργο του σπουδαίου λογοτέχνη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς από τον Δήμαρχο Αγρινίου κ. Γιώργο Παπαναστασίου, τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή της Δημοτικής Πινακοθήκης Αγρινίου κ. Χρήστου Γαρούφαλη και με το μουσικό καλωσόρισμα του Σπύρου Νικολάου.

Στη συνέχεια την σκυτάλη πήραν οι εισηγητές της εκδήλωσης και κατά σειρά ο απόγονος του στοχαστή κ. Ιωάννης Χατζόπουλος, ο οποίος απ’ ευθείας από την Πάρμα της Ιταλίας έφερε στο φως άγνωστες πτυχές της ζωής του ποιητή με μαρτυρίες και έγγραφα από το οικογενειακό του περιβάλλον. Ακολούθησε ο Εκπαιδευτικός-Ιστορικός κ. Γιώργος Α. Τσιάκαλος, ο οποίος ανέλυσε τον ρόλο που έπαιξε η καταγωγή του ποιητή στο συγγραφικό του έργο.

Εν συνεχεία, τον λόγο πήρε ο Φιλόλογος Σταύρος Καραγκούνης ο οποίος με μια εμπεριστατωμένη ανάλυση φώτισε την ιδεολογική προσέγγιση του Κωνστανίνου Χατζόπουλου, ενώ ακολούθησε η εκπαιδευτικός κα. Αναστασία Κλάρα που με ιδιαίτερες ερμηνείες μας έφερε κοντά στα έργα του “Από τον Υπεράνθρωπο” ως “Το όνειρο της Κλάρας”» και την όμορφη βραδιά έκλεισε ο φιλόλογος κ. Αθανάσιος Ραφτόπουλος με μια εντυπωσιακή παρουσίαση στα διηγήματα του Χατζόπουλου και την επιρροή του στην κοινωνική πραγματικότητα.

Τέλος, η συντονίστρια κα. Νία Χαρίτου έδωσε τον λόγο στους εκπροσώπους των διοργανωτών και συγκεκριμένα στον κ. Μενέλαο Παπαδημητρίου από την Εθελοντική Ομάδα “ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ”, τον κ. Κώστα Παπακωνσταντίνου από την Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας, τον Θανάση Μπίκα από το Σωματείο “Acheloos GrowUp” ενώ ακολούθησε η παρέμβαση της Συντονίστριας Εκπαιδευτικού Έργου των Φιλολόγων της ΔΔΕ Β’ Αθήνας κας Αλεξάνδρας Ασημακοπούλου και ένας σύντομος επίλογος της εκδήλωσης με ανάγνωση μηνυμάτων από το κοινό της ζωντανής μετάδοσης από την ιστοσελίδα iAitoloakarnania.gr .

Δείτε ολόκληρη την εκδήλωση στο ακόλουθο βίντεο:





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!