Loading...

Προχωράει η βελτίωση του μονοπατιού προς τους δίδυμους καταρράκτες Μοκιστιάνου


Μοιραστείτε το άρθρο...

Με μέριμνα του Δήμου Θέρμου προχωράει τάχιστα η βελτίωση του μονοπατιού διάσχισης του φαραγγιού του Μοκιστιάνου από τις Πηγές της Αγίας Σοφίας ως τη λίμνη Τριχωνίδα πλησίον των λουτροπηγής Μυρτιάς.

Η ποιότητα του έργου εξαιρετική και το αναπτυξιακό αποτύπωμα αυτού του μικρού σε προϋπολογισμό αλλά μεγάλου σε σημασία έργου αναμένεται να είναι ιδιαίτερα σημαντικό, πράγμα που καταμαρτυρείται, εξάλλου, από το πλήθος των επισκεπτών που ήδη διέρχονται και τώρα απ’ αυτό, ο αριθμός των οποίων αναμένεται να αυξηθεί κατά πολύ με την ολοκλήρωση του έργου.

Κι αυτό γιατί το εν λόγω έργο αναφέρεται στην ανάδειξη ενός τοπίου με εξαιρετικό φυσικό κάλλος στο σύνολό του και το οποίο περιλαμβάνει και ένα διαμάντι. Τους Δίδυμους Καταρράκτες, φυσικά.

Και, επιπλέον, γιατί αυτό το έργο συνιστά το πρώτο από πολλά αντίστοιχα έργα ανάδειξης και αξιοποίησης μιας σειράς πεζοπορικών διαδρομών που πρέπει να υλοποιηθούν στη συνέχεια στο σύνολο της εδαφικής έκτασης του Δήμου Θέρμου με στόχο την ανάπτυξη του περιπατητικού τουρισμού σ’ αυτή την περιοχή με το περίσσειο κάλλος, φυσικό και ανθρωπογενές.

Η προβαλλόμενη εδώ ενδεικτική απεικόνιση από την πορεία του έργου αλλά και από τους Δίδυμους Καταρράκτες επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.

Αναλυτική αναφορά για το έργο θα ακολουθήσει με την ολοκλήρωσή του.

Φωτογραφίες – Κείμενο: Νίκος Κωστακόπουλος





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!