
Το κλάδεμα του αμπελιού θεωρείται ως η σημαντικότερη καλλιεργητική εργασία που πραγματοποιούμε κάθε χρόνο στην καλλιέργεια του αμπελιού και αποτελεί το πρώτο βήμα για να έχουμε μία πλούσια παραγωγή σε σταφύλια.
Το αμπέλι χρειάζεται κλάδεμα κάθε χρόνο, διότι αλλιώς η βλάστησή του γίνεται πολύ λεπτή και αδύναμη με αποτέλεσμα να μας δίνει λιγότερα σταφύλια τα οποία δεν ωριμάζουν κανονικά και δεν αποκτούν γλυκιά γεύση. Η κατάλληλη εποχή για το κλάδεμα του αμπελιού είναι από τα μέσα Ιανουαρίου ως τις αρχές Μαρτίου.
Η ακριβής περίοδος κλαδέματος του αμπελιού εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από την περιοχή που καλλιεργούμε, τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν και την ποικιλία αμπελιού που έχουμε φυτέψει.
Στο βίντεο που ακολουθεί, σε προεπιλεγμένο αμπελώνα, ο γεωπόνος Τουφεκούλας Δημήτριος εξηγεί στον φακό του Ανδρέα Κουτσοθανάση τα πιο σημαντικά βήματα για το σωστό κλάδεμα αμπελιού.
Για περισσότερες πληροφορίες πάνω σε αγροτικά θέματα:
Τηλ. 698 760 0239
Τουφεκούλας Δημήτριος