Loading...

«Δυστυχώς εμεσολάβησεν το Μεσολόγγιον…», ένα συγκλονιστικό αφιέρωμα του 9ου ΓΕΛ Αμαρουσίου στο ηρωϊκό Μεσολόγγι


Μοιραστείτε το άρθρο...

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η πρώτη ημέρα του Forum Νεώτερης Ελληνικής Ιστορίας, που διοργανώνει το 9ο ΓΕΛ Αμαρουσίου, το απόγευμα της Κυριακής 28 Μαρτίου 2021 με θέμα την ηρωϊκή έξοδο του Μεσολογγίου.

Σε μια διαδικτυακή συνάντηση που παρακολούθησαν εκατοντάδες κόσμου, ο εισηγητής ο κ. Γεώργιος Αποστολάκος, Διπλωματούχος ξεναγός, συνδέθηκε από την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου και εισηγήθηκε το θέμα «Δυστυχώς εμεσολάβησεν το Μεσολόγγιον…»

Με μια συγκλονιστική και ιστορικά τεκμηριωμένη ομιλία, ένα νοητό προσκύνημα σε χώματα ιερά του Μεσολογγίου, ο κ. Αποστολάκος καθήλωσε το κοινό με μια μοναδική εικονική επίσκεψη στον Κήπο των Ηρώων, αλλά και με λεπτομερείς περιγραφές που αφορούσαν αθέατες πτυχές της εθελούσιας πορείας των Μεσολογγιτών προς τον θάνατο.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Φιλόλογος κ. Θανάσης Ραφτόπουλος, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο δημοσιογράφος κ. Θανάσης Μπίκας και την αποφώνηση έκανε ο Διευθυντής του σχολείου Νικόλαος Δαμιανός και η Οργανωτική Επιτροπή (Θανάσης Ραφτόπουλος, Άννα Οικονομίδου, Αθανασία Στρίφα).

Δείτε ολόκληρη την εκδήλωση:

 

Τεχνική υποστήριξη: Ανδρέας Κουτσοθανάσης, Μάριος Αγγελίδης 





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!