Loading...

Απίστευτο: 90.000€ για μελέτες μόνο στα ανατολικά γεφύρια του Αιτωλικού


Μοιραστείτε το άρθρο...

Εκτός τόπου και χρόνου η Περιφερειακή Αρχή που συνεχίζει τις – αυξημένες πλέον μελέτες ύψους 90.000€ – που αφορούν ΜΟΝΟ τα ανατολικά γεφύρια, αγνοώντας τα σοβαρά προβλήματα εντοπίζονται στη δυτική πύλη του Αιτωλικού.

Τους παλιούς κακούς χειρισμούς της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής συνεχίζει η νυν Περιφερειακή Αρχή του Νεκτ. Φαρμάκη με τον “εξουσιοδοτημένο” Αντιπεριφερειάρχη Αθανάσιο Μαυρομμάτη να λύνει την προηγούμενη σύμβαση ύψους 50.000€ και να εντάσσει μια νέα “αναβαθμισμένη” σύμβαση αξίας 90.000€ και πάλι μόνο για τα ανατολικά γεφύρια!!!

Το θέμα επανέφερε μετά από χρόνια στην ατζέντα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, ο Βουλευτής Κυριάκος Βελόπουλος μετά από ερώτησή του προς το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών για την κατάσταση των γεφυριών, το οποίο με τη σειρά του ζήτησε… εξηγήσεις από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Έτσι το θέμα έχει επιταχυνθεί με αποτέλεσμα στην πρόσφατη (29/12/21) συνεδρίαση της οικονομικής Επιτροπής να αποφασίζετε ομόφωνα νέα σύμβαση με την Υπηρεσία Μνημείων για τις αναγκαίες μελέτες ύψους 90.000€!!! και πάλι όμως ΜΟΝΟ για τα ανατολικά γεφύρια!!

 

Την είδηση αυτή κοινοποίησε και στο facebook ο ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Αθανάσιου Μαυρομμάτης κάνοντας λόγο για γενική λύση στα γεφύρια του νησιού: «…Μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Περιφερειάρχη και των Τεχνικών υπηρεσιών εγκρίθηκε η διάθεση 90.000 ευρώ για την ΑΜΕΣΗ υλοποίηση μελετών για την κατάσταση που βρίσκονται τα γεφύρια του Αιτωλικού αλλά και προτάσεων για την αποκατάσταση τους…».

Μια ανάρτηση που πυροδότησε ποικίλα σχόλια για το υπέρογκο ποσό, με τον ίδιο να διαβεβαιώνει ότι: “συνήθως τα ποσά των μελετών δίνουν έργα επί 10 φορές πάνω”. 

Θα το ερευνήσουμε και θα επανέλθουμε με αναλυτικό ρεπορτάζ…

Εικόνα από φθορές στα δυτικά γεφύρια
Ανατολικά Γεφύρια | Photo Credits: Βασιλική Σουλέ





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!