Loading...

Οδηγίες της πυροσβεστικής Ναυπάκτου για λαμπιόνια και πυρκαγιές


Μοιραστείτε το άρθρο...

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπάκτου Επιπυραγός Κωνσταντίνος Μπέκος λόγω και των πολλών υπαίθριων πυρκαγιών που παρουσιάστηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα εξέδωσε ανακοίνωση κάνοντας συστάσεις. Παράλληλα εφιστά την προσοχή όλων και στην περίοδο των Χριστουγέννων, σχετικά με τη χρήση εξοπλισμού για τους εορταστικούς φωτισμούς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Επειδή κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, παρατηρήθηκε μεγάλος αριθμός αγροτικών υπαίθριων πυρκαγιών, εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες ώστε να μην προβαίνουν στην καύση αγροτικών εκτάσεων χωρίς πρώτα να έχουν πάρει τα απαιτούμενα μέτρα πυρασφαλείας.

Συγκεκριμένα, απαγορεύεται από 1η Νοεμβρίου μέχρι και 30 Απριλίου του επόμενου έτους η καύση αγροτικών εκτάσεων που βρίσκονται εντός δασικών εκτάσεων ή σε απόσταση μικρότερη από 300 μέτρα από αυτές και πενήντα (50) μέτρα από δεντροστοιχίες, χωρίς την άδεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και χωρίς να ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα πυρασφαλείας, όπως δημιουργία ζώνης πλάτους δέκα (10) μέτρων, τεμαχισμός με άροση της υπό καύση περιοχής, διαβροχή της ζώνης στην πλευρά του Δάσους, εξασφάλιση φορητών μέσων για την αντιμετώπιση επέκταση της φωτιάς όπως υδροφόρες, πτυοσκάπανα και γεωργικοί ελκυστήρες.

Για τις λοιπές αγροτικές περιοχές, επιτρέπεται η καύση αγροτικών εκτάσεων κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα (1η Νοεμβρίου – 30η Απριλίου), μόνο όταν λαμβάνονται τα απαιτούμενα μέτρα πυρασφαλείας, όπως εξασφάλιση της παρουσίας φορητών μέσων για την αντιμετώπιση τυχόν επέκτασης της φωτιάς από απρόβλεπτα αίτια (υδροφόρων, γεωργικών ελκυστήρων, πτυοσκάπανων, κλπ.) καθώς και οχήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπου οι υπηρεσιακές ανάγκες το επιτρέπουν και μόνο σε περιπτώσεις ομαδικών καύσεων.

Για τους παραβάτες των ανωτέρω υποχρεώσεων, προβλέπεται Διοικητικό πρόστιμο διακοσίων (200) Ευρώ, ενώ για περιπτώσεις που από την πυρκαγιά έχει προκύψει κίνδυνος για έννομα αγαθά, οι παραβάτες διώκονται ποινικά, σύμφωνα με τα άρθρα 266 και 267 του Ποινικού Κώδικα

Για την περίοδο των Χριστουγέννων και την χειμερινή περίοδο, εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες όταν απουσιάζουν από τις κατοικίες τους να διακόπτουν την λειτουργία των χριστουγεννιάτικων λαμπιών και να χρησιμοποιούν πιστοποιημένα πολύμπριζα, να μην πετούν τις στάχτες από σόμπες και τζάκια στους κάδους απορριμμάτων διότι αυτό εγκυμονεί αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς και να προβούν οπωσδήποτε στον καθαρισμό των καμινάδων τζακιών, εφόσον αυτές δεν είναι καθαρισμένες».





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!