Loading...

Ρήξη στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου για το «ξάφρισμα» υπολογιστών


Μοιραστείτε το άρθρο...

Ένας ακόμη «πονοκέφαλος» προστέθηκε στη δημοτική αρχή στο Μεσολόγγι με τη ρήξη ανάμεσα στον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Δημήτρη Ράπτη και του Αντιπροέδρου Νικόλαου Σπανού με αφορμή την πρωτοβουλία του τελευταίου να “ξηλώσει” χωρίς ενημέρωση ηλεκτρονικούς υπολογιστές της επιχείρησης.

Σε “μαύρες σακκούλες” έβαλε τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές ο Αντιπρόεδρος κ. Σπανός, όπως αναφέρει σε επιστολή προς το Διοικητικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος κ. Ράπτης, ενώ το μέλος του ΔΣ και εκπρόσωπος των εργαζομένων Ανδ. Καπράλου – Γενάρη με επιστολή της ζήτησε την απομάκρυνση του κ. Σπανού από το ΔΣ.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην αντιπολίτευση που ζητά την απομάκρυνση του Αντιπροέδρου από τον Δήμαρχο, ο οποίος βρίσκεται σε δύσκολη θέση και προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες.

Η δημόσια ανακοίνωση του Δημοτικού Συμβούλου Παν. Παπαδόπουλου:

κ. Δήμαρχε αποπέμψτε τώρα τον Αντιπρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Νίκο Σπανό

Στο Δημοτικό Συμβούλιο την 13-11-2020, κατατέθηκε μία απίστευτη καταγγελία, η οποία επιβεβαιώθηκε από τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Δημήτρη Ράπτη. Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης μάλιστα, με το υπ’ αριθ. πρωτ. 989/13-11-2020 έγγραφό του προς τα μέλη του Δ.Σ. της Επιχείρησης, αναφέρει ότι «Ο Αντιπρόεδρος ΣΠΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, παρουσία ενός ακόμη ανθρώπου, εισήλθε το κτήριο της Κοινωφελούς και χωρίς ουδεμία ενημέρωση πήρε σε σακούλες σκουπιδιών τους υπολογιστές της επιχείρησης!».

Επειδή κ. Δήμαρχε προφανώς υπάρχει σοβαρό θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης, τα ερωτήματα είναι αμείλικτα:

α) Ποιες έδωσε την έγκριση στον κ. Ν. Σπανό να προβεί στην παράνομη αυτή και καταχρηστική ενέργεια;

β) Καλύπτετε τέτοιου είδους πρακτικές και συμπεριφορές;

γ) Γνωρίζετε τυχόν παρενέργειες μιας τέτοιας αδιανόητης πράξης;

Κύριε Δήμαρχε, απευθύνομαι πλέον ανοικτά στην ηθική και προσωπική σας ευαισθησία. Επειδή:

α) Ο κ. Ν. Σπανός είναι η βασική αιτία που αποχώρησε ο πρώην Πρόεδρος κ. Γ. Σωτηρακόπουλος, ο οποίος κατηγορείται πλέον για τις πρακτικές του ως άνω Αντιπροέδρου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επιχείρηση.

β) Ο κ. Ν. Σπανός έχει επιφέρει συνεχή αναταραχή στην Κοινωφελή Επιχείρηση, διαταράσσοντας την εργασιακή ηρεμία σ’ αυτή, τόσο στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» όσο και στα ΚΔΑΠ, οι εργαζόμενοι των οποίων δομών παραμένουν για μια ακόμη φορά, για μήνες απλήρωτοι.

γ) Ο κ. Ν. Σπανός λειτουργεί ως “αόρατος” πρόεδρος, ενδεχομένως με άνωθεν εντολές.

Σας καλώ

ΑΜΕΣΑ – ΤΩΡΑ να αποπέμψετε τον Αντιπρόεδρο της Επιχείρησης κ. Ν. Σπανό, κυρίως για τον απλούστατο λόγο ότι ένας μη αιρετός σύμβουλος, επ’ ουδενί μπορεί να υποκαθιστά, τον εκάστοτε αιρετό Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης!

ΥΓ1. Το δίλημμα πλέον για εσάς προσωπικά είναι: Ράπτης ή Σπανός; Νομιμότητα η αυθαιρεσία; Για να δούμε τι θα πράξετε;

Ξέρετε κάποια πράγματα, είναι πολύ σοβαρά για να τα καταπίνουμε ΟΛΟΙ αμάσητα…

ΥΓ2. Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Αντιπρόεδρος απηύθυνε “απαντητική” επιστολή στον κ. Πρόεδρο, λέγοντας ότι «Όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια»! Και μη χειρότερα… «Τάξις και ηθική» που έλεγε και ο αξιομνημόνευτος Πώποτας! Το ερώτημα είναι από ποιον επιβάλλεται…

Πάνος Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Ι.Π. Μεσολογγίου

Η δημόσια ανακοίνωση του Δημοτικού Συμβούλου Χρ. Τέγα:

Άμεση σύγκληση Διοικητικού Συμβουλίου για την «κλοπή» – αφαίρεση των Η/Υ της Κοινωφελούς

Σήμερα το μεσημέρι και προς μεγάλης μου έκπληξης παρέλαβα το παρακάτω έγγραφο, από τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Χρήστο Ράπτη, ο οποίος και ορθά έπραξε προς ενημέρωση όλων των μελών της Κοινωφελούς.

Σε επικοινωνία μου με τον ίδιο, ενημερώθηκα για την κατάσταση και μου παρέθεσε τα ακριβή γεγονότα έτσι όπως έχουν καταγραφεί και στο έγγραφο που ακολουθεί.

Ως Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος της Κοινωφελούς Επιχείρησης ζητώ άμεσα από τον πρόεδρο να συγκαλέσει Διοικητικό Συμβούλιο επί του θέματος.

Ζητάω να διαλευκανθεί η υπόθεση και να πέσει άπλετο φως ως προς την ακριβή κίνηση που εκτέλεσε ο αναφερόμενος κύριος και με ποιού τις εντολές διενήργησε την συγκεκριμένη πράξη.

Με ποιο δικαίωμα ένας μη εκλεγμένος προσπερνά τον πρόεδρο και λειτουργεί καθ΄ αυτό τον τρόπο;

Τι παιχνίδια σκοπιμότητας διακυβεύονται ως τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών και του Δήμου;

Κύριοι, έχετε αποτύχει παταγωδώς και δεν παραδέχεστε την ήττα σας.

Οι ενέργειές σας κρύβουν και την ενοχή σας

Χρήστος Τέγας

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος – Μέλος της Κοινωφελούς Επιχείρησης

 
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες:

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!