Loading...

«Πράσινο» φως για επισκευή της αυλόπορτας του αρχαιολογικού χώρου Παλαιομάνινας


Μοιραστείτε το άρθρο...

Μια προσπάθεια με σκοπό τη διάσωση του επιβλητικού μνημείου της αρχαιότητας στην Παλαιομάνινα ξεκινά από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού με την εκτέλεση εργασιών συντήρησης και επισκευής της ετοιμόρροπης αυλόπορτας.

Μια θετική εξέλιξη μπορεί να θεωρηθεί ο πλήρης καθαρισμός του μνημείου και η αντικατάσταση του ξύλινου «νάρθηκα» της παραποτάμιας πύλης του κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου Παλαιομάνινας που μπορεί να διαμορφώσει τις προοπτικές για τη διάσωση και ανάδειξη ενός από τα πιο σημαντικά μνημεία της Ακαρνανίας.

Η πρώτη ενέργεια έρχεται με το «πράσινο» φως και το επίσημο έγγραφο του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού με ημερομηνία 25.11.2020, με την έγκριση εκτέλεσης εργασιών του έργου: «Συντήρηση και επισκευή του υφιστάμενου ξύλινου «νάρθηκα» της παραποτάμιας πύλης του κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου Παλαιομάνινας (ΦΕΚ312/Α.Α.Π./3-10-2014) του Δήμου Ξηρομέρου, Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας» απολογιστικά και με αυτεπιστασία από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας.

Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν έως το τέλος του έτους και συγκεκριμένα στις 31/12/2020 με συνολικό κόστος 10.000 €.

Η δήλωση του Δημάρχου Ξηρομέρου

Ο Δήμος Ξηρομέρου διαθέτει πλούσια πολιτισμική και πολιτιστική κληρονομιά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κο Μουρκούση Βασ .,τέως Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου και Αντιδήμαρχος,που σε κάθε κάλεσμα για την ανάδειξη του τόπου μας ,δηλώνει παρών, καθώς και τους Προέδρους ,κο Μάντζαρη Ελ. και Πολύζο Βας.Παράλληλα ,τον κο Στεργίου Δημ.,για την βοήθεια και την στήριξη.

Επίσης ,ευχαριστίες στον Καθηγητή, κο Λαμπρινουδάκη.Τέλος , ιδιαίτερες ευχαριστίες στην κα Βικάτου Ολ.,Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων ,για την προσπάθειά της να προστατέψει και να αναδείξει τους θησαυρούς της περιοχής μας.




Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!