Loading...

Η απάντηση της «ΑΙΧΜΗΣ» στις καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου


Μοιραστείτε το άρθρο...

Ακολουθεί η ανακοίνωση της τοπικής εφημερίδας «ΑΙΧΜΗ»:

Μια οφειλόμενη απάντηση της ΑΙΧΜΗΣ στις ασυναρτησίες και τους γκεμπελισμούς του Σωματείου Εργαζομένων

Σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης της περιοχής, στάλθηκε η απάντηση του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Μεσολογγίου σε σχόλιο που δημοσίευσε η ΑΙΧΜΗ στο φύλλο της Πέμπτης 15 Οκτωβρίου 2020.

Από την στιγμή όμως που το Σωματείο δεν συμπεριέλαβε το  σχόλιο της ΑΙΧΜΗΣ στο κείμενό του, προφανώς οι αναγνώστες δεν μπορούσαν να καταλάβουν  περί τίνος πρόκειται. Το σχόλιο ανέφερε: «Την προσεχή Πέμπτη 22 Οκτωβρίου θα κριθεί η τύχη της Έφης Σταµάτη, ως αναπληρώτριας προϊσταμένης της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Μεσολογγίου.

Ο Κώστας Λύρος, µε απόφασή του την αντικατέστησε µε τον µηχανικό Θάνο Βάσση, ωστόσο η Αποκεντρωμένη είχε διαφορετική άποψη, ακύρωσε την απόφαση και δεν έγινε η αλλαγή. Η δημοτική αρχή όμως επιμένει και προσέφυγε στην επιτροπή του άρθρου 152 που είναι τριμελής και θα συνεδριάσει την προσεχή Πέμπτη για να εξετάσει τις απόψεις του δήμου. Πηγές από την δημοτική αρχή λένε ότι ο δήμαρχος έχει κάθε δικαίωμα να προβεί στην αντικατάσταση του προϊσταμένου που δεν είναι τοποθετημένος από υπηρεσιακό συμβούλιο, αλλά με απόφαση του προηγούμενου δημάρχου. Επίσης ο κ. Βάσσης έχει τα ίδια τυπικά προσόντα με την κα Σταμάτη.

Η απόφαση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον δεδομένου ότι η εύρυθμη και αποδοτική λειτουργία της τεχνικής υπηρεσίας, η ανταπόκριση στην αποστολή της και η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη παραγωγή έργου πάντα παραμένει ζητούμενο».

Από το παραπάνω σχόλιο, που αποτυπώνει τα πραγματικά δεδομένα, προέκυψε η απάντηση των συνδικαλιστών του δήμου που αποτελεί μνημείο ασυναρτησίας και υποτιθέμενων συμπερασμάτων τα οποία αγγίζουν τα όρια του γκεμπελισμού. Γιατί αν και δεν αναιρέθηκε τίποτε από τα πραγματικά γεγονότα και δεδομένα, πως να γίνει άλλωστε αφού είναι εγκυρότατα, ο συντάκτης βγάζει αβίαστα συμπεράσματα και ούτε λίγο – ούτε πολύ απαγορεύει σε ένα δημοσιογράφο, όχι να πει την προσωπική του άποψη, αλλά ούτε καν να αποτυπώσει μια κατάσταση ή να ζητήσει την άποψη της δημοτικής αρχής! Μα πόσο πιο χαμηλά θα φτάσετε κύριοι συνδικαλιστές του δήμου;

Πάμε παρακάτω. Ο αποπροσανατολισμός σε όλο του το μεγαλείο. Γράφει ο συντάκτης: «Σε άρθρο μάς πληροφορεί ως βαθύς γνώστης του Διοικητικού Δικαίου ότι ο Δήμαρχος έχει κάθε Δικαίωμα να προβεί σε αντικατάσταση προϊσταμένου κ.λπ. κ.λπ». Επειδή ερωτάτε πιο κάτω αν καταλαβαίνετε καλά. Σας απαντάμε όχι, δεν καταλαβαίνετε ή δεν θέλετε να καταλάβετε.  Και με γκεμπελίστικη τακτική, την άποψη της δημοτικής αρχής που πήραμε στα πλαίσια του ρεπορτάζ, την επικαλείστε ως δική μας και ως αυθεντία. Ή έχετε πρόβλημα κατανόησης των κειμένων ή κάτι άλλο συμβαίνει.

Το ίδιο και παρακάτω όπου η ευχή, να δουλεύει αποδοτικά η τεχνική υπηρεσία, (με οποιονδήποτε προϊστάμενο έχει στο τιμόνι της), διαστρεβλώνεται και παρουσιάζεται ως κάτι που θα επέλθει από το αποτέλεσμα της προσφυγής το οποίο, με τα δικά σας γκεμπελίστικα γυαλιά, εικάζεται ή είναι γνωστό από πριν! Για σοβαρευτείτε κύριοι και αλλάξτε ρότα.

Τέλος, η ενόχλησή σας για την αναφορά στα τυπικά προσόντα των δύο υπαλλήλων είναι αστεία. Δεν χρειάζεται να πάρει κάποιος το φάκελο κύριοι για να δει τι πτυχίο έχει ο κάθε υπάλληλος. Μια ματιά στην «Διαύγεια» ή μια απλή αναζήτηση φτάνει, δεν πρόκειται δα για το κρατικό μυστικό!

Κλείνοντας, όντως υπάρχει κάτι περίεργο σε όλη αυτήν την ιστορία. Αυτή είναι η εμμονή σας να θεωρείτε ότι συνδιοικείτε έναν δήμο. Εκτός από το να μπαίνετε ανάμεσα σε υπαλλήλους, δημοσιεύματα, απόψεις δημάρχων κλπ. κλπ., υπάρχει και ο άλλος δρόμος: Αυτός των προτάσεων για την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών. Μην μας πείτε ότι είστε ικανοποιημένοι από την μέχρι τώρα απόδοση όλων των τμημάτων. Διότι, π.χ., η τεχνική υπηρεσία χρειάζεται να ανεβάσει ταχύτητα και είναι γνωστό αυτό μέχρι και στον κυρ Βασίλη στο Κουδούνι. Απορούμε πως εσείς, που είστε μέσα στα πράγματα, δεν κάνετε καμία αναφορά στο θέμα που έχει αντίκτυπο και στους δημότες μας. Ή δεν σας ενδιαφέρουν αυτοί, αλλά μόνο τα συνδικαλιστικά σας ζητήματα; Μας επιτρέπετε να τα κρίνουμε ως τέτοια ή θα μας απαγορεύσετε δια να ομιλούμε, να σχολιάζουμε, να λέμε την γνώμη μας κύριοι του Σωματείου;

Σε ένα μόνο θα συμφωνήσουμε μαζί σας. Πράγματι, περίεργα τα πράγματα. Και πονηροί οι καιροί…

Υ.Γ. Τα όσα γράφονται στην ΑΙΧΜΗ δεν είναι ανώνυμα. Η εφημερίδα έχει όνομα, ιδιοκτήτη, εκδότη, υπεύθυνο κατά το Νόμο και έδρα. Τα δικά σας γραφόμενα τίνος είναι; Υπάρχει ομοφωνία απ’ όλα τα μέλη για να συντάσσουν τέτοιες… «εύστοχες» απαντήσεις;

 
Μοιραστείτε το άρθρο...

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!