Loading...

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστευτικών Πουλιών στην Τουρλίδα


Μοιραστείτε το άρθρο...

Το Messolonghi by Locals σε συνεργασία με το Μουσείο Άλατος και την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία σας προσκαλούν την Κυριακή 11 Οκτωβρίου, ώρες 11:00-13:00, να συμμετάσχετε στην Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστευτικών Πουλιών. Η φετινή γιορτή στέλνει το μήνυμα: «Τα πουλιά συνδέουν τον κόσμο μας».

Όπως αναφέρεται στην πρόσκληση εορτασμού της ημέρας «τα πουλιά βρίσκονται παντού: σε πόλεις και στην ύπαιθρο, σε πάρκα και αυλές, σε δάση και βουνά, σε υγρότοπους και κατά μήκος των ακτών. Συνδέουν όλους αυτούς τους βιοτόπους αλλά συνδέουν και εμάς με τον πλανήτη, το περιβάλλον, την άγρια φύση, με τον άνθρωπο δίπλα μας. Μέσα από τις εποχιακές τους κινήσεις, τα μεταναστευτικά πουλιά μας θυμίζουν επίσης τους κύκλους της φύσης». Φέτος, το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Μεταναστευτικών Πουλίων επιλέχθηκε για να τονίσει αυτές τις συνδέσεις και τη σημασία της διατήρησης και αποκατάστασης της οικολογικής διασύνδεσης και της ακεραιότητας των οικοσυστημάτων που είναι σημαντικά για την επιβίωση των μεταναστευτικών πουλιών.

Η Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου-Αιτωλικού και οι Αλυκές της Τουρλίδας αποτελούν διεθνούς σημασίας υγρότοπους που φιλοξενούν δεκάδες είδη πουλιών και είναι σημαντικοί σταθμοί κατά τη μετανάστευσή τους. Έτσι φέτος, σε συνδυασμό με τη λειτουργία του Μουσείο Άλατος, το Μεσολόγγι θα γιορτάσει την «Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστευτικών Πουλιών» στο νέο Μουσείο και στο Παρατηρητήριο Πουλιών που βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο του.

Η εκδήλωση, προσαρμοσμένη στα μέτρα κατά της διασποράς του COVID-19, περιλαμβάνει:
Επίσκεψη στο Μουσείο Άλατος και γνωριμία με το μοναδικό μουσείο της Ελλάδας αναφορικά με το αλάτι
Παρατήρηση πουλιών με κιάλια και τηλεσκόπια από το Παρατηρητήριο του Μουσείου

Μέτρα πρόληψης κατά τη διασποράς του Covid-19:
-Για την είσοδο στο Μουσείο και καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής στους χώρους του είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας
– Τήρηση απόστασης τουλάχιστον 2 μέτρων.
Για την παρατήρηση πουλιών:
Στο παρατηρητήριο θα ανεβαίνει ένα άτομο με υποχρεωτική χρήσης μάσκας.
– Πριν και μετά από κάθε επισκέπτη θα απολυμαίνεται ο εξοπλισμός
– Τήρηση απόστασης τουλάχιστον 2 μέτρων

Messolonghi by Locals





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!