Loading...

Ο λευκός θησαυρός του Μεσολογγίου μάγεψε το κοινό του Ιδρύματος Χατζηκώνστα στο Χαλάνδρι


Μοιραστείτε το άρθρο...

Μια πρωτότυπη συνάντηση – συνομιλία με θέμα «Θάλασσα, Ήλιος και Αλάτι» απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 14 Σεπτεμβρίου στη Zivasart Gallery και στον ανοιχτό αύλειο χώρο του Ιδρύματος Χατζηκώνστα.

Οι επισκέπτες ταξίδεψαν στην ιστορία και στους δρόμους του αλατιού, με ιστορίες του αγαπητού Ηλία Μαμαλάκη ο οποίος οδήγησε το κοινό σε εξωτικούς δρόμους αλατιού που ο ίδιος έχει επισκεφθεί, αλλά και με τις εμπειρίες του Νίκου Κορδόση, ο οποίος με εισφορά πληθώρας άγνωστων πληροφοριών και προβολή δεκάδων διαφανειών «συνέστησε» το νεοϊδρυθέν μοναδικό μουσείο άλατος της χώρας σε όσους παραβρέθηκαν προσκαλώντας τους να το επισκεφθούν για να γνωρίσουν από κοντά την πρωτοτυπία των εκθεμάτων του και να απολαύσουν την μαγεία του Μεσολογγίτικου τοπίου.

Η επιτυχημένη βραδιά πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή της ιστορικού τέχνης Αννίτας Πατσουράκη και με σκηνικό τα γλυπτά από αλάτι που έχει δημιουργήσει ο εικαστικός Νίκος Ζήβας το πλαίσιο της έκθεσής του με τίτλο «Αλς, Ήλιος, Άλας» ή «Ο Χορός του Αλατιού», καθώς και με το μοναδικό αβγοτάραχο Τρικαλινού που μάγεψε τους ουρανίσκους των παρευρισκόμενων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη του Δήμου Χαλανδρίου και με την τήρηση όλων των υγειονομικών κανόνων, όπως προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ και το υπουργείο Υγείας.

 




Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!