Loading...

Σύσκεψη για συνεργασία Περιφέρειας και Δήμου Θέρμου σε θέματα τουρισμού και πολιτισμού


Μοιραστείτε το άρθρο...

Άτυπη σύσκεψη για θέματα που άπτονται του τουρισμού και του πολιτισμού πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Θέρμου την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020 με συμμετοχή εκπροσώπων του Δήμου Θέρμου, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και τοπικών φορέων που είχαν προσκληθεί γι’ αυτόν τον σκοπό.

Επικεφαλής του κλιμακίου από την πλευρά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νικόλαος Κοροβέσης, ενώ συμμετείχαν σ’ αυτό και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Κοντογιάννης και ο συνεργάτης του Αντιπεριφερειάρχη σε θέματα τουρισμού κ. κ. Ιωάννης Σύψας.

Τον Δήμο Θέρμου εκπροσώπησε η αρμόδια για θέματα τουρισμού και πολιτισμού Αντιδήμαρχος του Δήμου Θέρμου κ. Ιωάννα Καλημέρη, ενώ συμμετείχαν και οι αντιδήμαρχοι κ. Κων/νος Παπαθανασόπουλος και Κων/νος Κότσαλος.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της φάσης διερεύνησης των δυνατοτήτων συνεργασίας του Δήμου Θέρμου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ώστε αρχικά να προωθηθούν από κοινού θέματα προτεραιότητας και να σχεδιαστούν στη συνέχεια τα επόμενα βήματα προς την κατεύθυνση υποστήριξης της τουριστικής ανάπτυξης στην περιοχή του Δήμου Θέρμου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης διαβουλεύτηκε με τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων που τελούν σε αρμονική συνεργασία με τον Δήμο, ενώ διεφάνη και από τη συζήτηση η αναγκαιότητα για περαιτέρω στήριξη της εν λόγω περιοχής, του Δήμου Θέρμου και της ευρύτερης περιοχής της Αιτωλίας, από την πλευρά της Περιφέρειας, έτσι ώστε να αξιοποιηθούν στο βαθμό που αρμόζει τα πολλαπλά θέλγητρα που διαθέτει αυτή η περιοχή στην κατεύθυνση της ανάπτυξης με πυλώνα τον φυσικό πλούτο και τα πολιτιστικά μνημεία.

Από τον Δήμο Θέρμου





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!