Loading...

5 βραβεία υγείας & ασφάλειας στη Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης»


Μοιραστείτε το άρθρο...

8.000 μέρες χωρίς αξιοσημείωτο ατύχημα από το 1997

220.000 ώρες χωρίς εργατικό ατύχημα το 2019

Πέντε βραβεία επεφύλασσε ο φετινός διαγωνιστικός θεσμός των βραβείων Υγείας & Ασφάλειας στην Εργασία «HEALTH & SAFETY AWARDS» για τη Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης».

Μεταξύ όλων ξεχωρίζει το βραβείο κλαδικού νικητή “WINNER” στον τομέα «Υποδομές Μεταφορών» (Αερολιμένες, Λιμένες, Σιδηρόδρομοι, Αυτοκινητόδρομοι) για την εφαρμοζόμενη από τη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. και τη ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε. πολιτική υγείας & ασφάλειας στη Γέφυρα.

Έπεται το χρυσό βραβείο “GOLD” για τη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. στην κατηγορία «Δραστηριότητες Εμπέδωσης Κουλτούρας Υγείας & Ασφάλειας» (Ενότητα «Ενδοεταιρική καμπάνια υγειούς εργασιακού χώρου») για τη δράση «Εβδομάδα Υγείας & Ασφάλειας στην εργασία – Είναι επιλογή και όχι θέμα τύχης».

Δύο αργυρά “SILVER” βραβεία απονεμήθηκαν στη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. στην κατηγορία «Εμπέδωση κουλτούρας Υγείας & Ασφάλειας» (Ενότητα «Ετοιμότητα Αντίδρασης σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης) για το πρόγραμμα «Ετοιμότητα έκτακτης ανάγκης στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου», καθώς και στην κατηγορία «Δραστηριότητες σε Εγκαταστάσεις και Υποδομές» (Ενότητα «Κινητή μονάδα αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών») για τον εξοπλισμό διάσωσης από τους πυλώνες.

Τέλος, χάλκινο βραβείο “BRONZE” στην κατηγορία «Δραστηριότητες Εμπέδωσης Κουλτούρας Υγείας & Ασφάλειας» έλαβε η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. (Ενότητα «Επικαιροποίηση & Βελτίωση Συστήματος Υγείας & Ασφάλειας») για το πρόγραμμα «Δυναμικό σύστημα διαχείρισης υγείας και ασφάλειας στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» είναι ένα έργο που λειτουργεί και συντηρείται σε ένα περιβάλλον απαιτητικό, με δύσκολη πρόσβαση, με συχνά έντονα καιρικά φαινόμενα και αδιάλειπτη λειτουργία «24/7/365».

Θεμελιώδεις αξίες για τις εταιρικές οντότητες της Ζεύξης Ρίου – Αντιρρίου αποτελούν η εγκαθίδρυση συνθηκών υγείας και ασφάλειας κατά την εργασία του ανθρώπινου δυναμικού και των υπεργολάβων, αλλά και η ευαισθητοποίηση των χρηστών της Γέφυρας, με στόχο την ανάπτυξη ενός ομόκεντρου ευρύτερου περιβάλλοντος υγείας και ασφάλειας.

Ως συνέχεια μιας παράδοσης που δημιουργήθηκε κατά την επτάχρονη περίοδο της κατασκευής, κανένα αξιοσημείωτο εργατικό ατύχημα δεν συνέβη στη διάρκεια των 16 χρόνων λειτουργίας της Γέφυρας, που συμπληρώνονται τον Αύγουστο, χάρη στην επισταμένη καθημερινή προσπάθεια της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. η οποία λειτουργεί βάσει πιστοποιημένου ενοποιημένου συστήματος διαχείρισης, όπως και η ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε.

Ο στόχος «ατύχημα μηδέν» της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. που αφορά σε πρώτο βαθμό τους εργαζόμενους, επιδιώκεται παράλληλα με αντίστοιχες πρακτικές για την ασφάλεια των χρηστών, οι οποίες υλοποιούνται από τη ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε.

Το 2019, σε σύνολο περίπου 220.000 εργατοωρών δεν συνέβη κανένα εργατικό ατύχημα, συμπεριλαμβανομένων των υπεργολάβων.

Με αφορμή την απονομή των βραβείων, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. κ. Παναγιώτης Παπανικόλας δήλωσε τα εξής:

«Το ότι εμείς, που για 7 χρόνια χτίζαμε την Εθνική μας Γέφυρα και τη λειτουργούμε επί άλλα 16, γυρίζουμε μετά τη δουλειά στις οικογένειές μας σώοι και αβλαβείς, είναι ένα επίτευγμα που δεν θα μπορούσε να ανανεώνεται σε τόσο μεγάλο βάθος χρόνου, χωρίς τη θέληση της ομάδας και των μελών της.

Είναι η ομάδα που επί 8.000 μέρες, με εμπειρία, γνώση και κόπο τιμά τον ρόλο του παραχωρησιούχου που της ανέθεσε το ελληνικό Δημόσιο, διατηρώντας υψηλού επιπέδου συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας για τα μέλη της και τους πολίτες που συνειδητά επιλέγουν τις υπηρεσίες μας.

Κάτι τέτοιο όμως δεν θα ήταν δυνατό χωρίς την τεχνογνωσία που μας κληροδότησε ο κύριος μέτοχός μας.

Στις οικογένειες που περιμένουν κάθε μέρα την επιστροφή μας και στην παγκόσμια οικογένεια του Ομίλου VINCI, αφιερώνουμε αυτά τα βραβεία».

Εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. τα βραβεία παρέλαβε κατά την απονομή ο Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας & ΑΕΙΦΟΡΟΥ Ανάπτυξης της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. κ. Γιάννης Φρέρης.

Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!