Loading...

Γ. Αγγελόπουλος: «Ο κ. Μέννεν και το Λιμενικό Ταμείο μπλοκάρουν τον οικονομικό έλεγχο της εταιρείας»


Μοιραστείτε το άρθρο...

Ο μεγαλομέτοχος της «Μαρίνα Μεσολογγίου Α.Ε.» κ. Γιάννης Αγγελόπουλος εξηγεί τους λόγους που δεν ψήφισε την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, κρίνει απαραίτητη την την αναλυτική οικονομική κατάσταση της εταιρείας, ενώ κατονομάζει τον κ. Μέννεν και το Λιμενικό Ταμείο ως υπαίτιους της χρεοκοπίας της εταιρείας.

Αφορμή της ανακοίνωσης του κ. Αγγελόπουλου στάθηκε αφορμή ένα δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «ΑΙΧΜΗ» η οποία έκανε λόγο ότι η επαναδημοπράτηση της Μαρίνας αποτελεί μονόδρομο. Ο ίδιος κλείνοντας την ανακοίνωσή του αφήνει… αιχμές δηλώνοντας ότι “η δύναμη της δημοσίευσης και της προπαγάνδας είναι πολύ μικρότερη από την δύναμη της αλήθειας”.

Η σχετική ανακοίνωσή του:

Προς την εφημερίδα «ΑΙΧΜΗ»

Αγαπητή κ. Διευθύντρια – Εκδότρια,

Δημοσιεύσατε στο φύλλο της 5.3.2020 και στην ηλεκτρονική σας έκδοση  και  χωρίς να υπάρχει η υπογραφή του συντάξαντος του κειμένου  ότι:

1.  «Ούτε στην τελευταία γενική συνέλευση αποφασίστηκε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου», χωρίς να εξηγείτε γιατί δεν έγινε η αύξηση και ποιοι αντιτάχθηκαν. Σας πληροφορώ λοιπόν ότι αρνήθηκα να γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου διότι δεν έχω πληροφορηθεί όπως και κανείς άλλος μέτοχος δηλ. το Λιμενικό Ταμείο και όπως εξάλλου δικαιούμεθα, την αναλυτική οικονομική κατάσταση της εταιρείας ή πιο απλά δεν γνωρίζουμε αναλυτικά γιατί η εταιρεία οφείλει και που τα οφείλει 4.500.000 Ευρώ!!!

Επιπλέον ούτε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο δια του εκπροσώπου του και Δημάρχου Μεσολογγίου κ. Λύρου ψήφισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου προφανώς διότι και αυτό δεν έχει άποψη για την πραγματική οικονομική κατάσταση και επιφυλάσσεται όπως και εγώ.

2.  «… Αξίζει να σημειωθεί πως ο έλεγχος του ορκωτού λογιστή κρίθηκε ως λίαν επιβεβλημένος και αναγκαίος, για να αποτυπωθεί η θέση και η οικονομική κατάσταση της εταιρείας, στο βαθμό βέβαια που είναι δυνατόν, δεδομένου ότι ο κ. Λύρος, διατηρεί μια επιφύλαξη αν δόθηκαν στον ορκωτό λογιστή όλα τα στοιχεία, ώστε να αποτυπωθεί η πραγματική εικόνα…».

Ερωτώ λοιπόν, ποιος μέτοχος οποιασδήποτε εταιρείας θα έβαζε χρήματα σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου αν είχε αμφιβολίες ότι το πόρισμα του ορκωτού λογιστή δεν είναι έγκυρο ή πλήρες επειδή τα στοιχεία που δόθηκαν σ’ αυτόν, τον ορκωτό λογιστή, είναι ελειπή;;;

Πληροφορώ επίσης, ότι ο ορκωτός λογιστής δηλώνει στην σελίδα 21 του πορίσματος ότι έγινε «… εξέταση σε δειγματολειπτική βάση των αποτελεσματικών λογαριασμών (έσοδα – έξοδα) της εταιρείας για την εξέταση της ορθής καταχώρησής τους …». Δεν έκανε ούτε πλήρη έλεγχο, ούτε έλεγχο της σκοπιμότητος των εξόδων. Πιο απλά δεν εξέτασε αν δόθηκαν χρήματα από την εταιρεία για τον σκοπό της εταιρείας αλλά κατέγραψε σε δειγματοληπτική βάση και έλεγξε την καταχώρηση των παραστατικών στα φορολογικά βιβλία. Ποιά η ασφάλεια λοιπόν των μετόχων για να συμφωνήσουν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου;

Μετά τα ανωτέρω σας δηλώνω με πλήρη γνώση ότι:

Τις εξελίξεις του έργου τις μπλοκάρουν οι διοικούντες Μέννεν – Λιμενικό Ταμείο (δια των εκάστοτε εκπροσώπων τους) από το 2012 έως και την 7.1.2020 ημερομηνία κατά την οποία προέκυψε νέο διοικητικό συμβούλιο στην εταιρεία. Φοβάμαι ότι θα επιδεινωθεί η οικονομική κατάσταση της εταιρείας λόγω της «διακοσμητικής» θέσης εμού και του κ. Δημάρχου στο νέο διοικητικό συμβούλιο στο οποίο εξακολουθεί να είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ο κ. Μέννεν με την ψήφο του Δημάρχου και προέδρου του Λιμενικού Ταμείου στην γενική συνέλευση των μετόχων την 7.1.2020 και για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο κ. Δήμαρχος και πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, πριν ασχοληθεί με την  έκπτωση της εταιρείας και επαναδημοπράτησης του έργου, συνεπικουρούμενος με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο κ. Σκαρμούτσο Παντελή, πρέπει να μην παραβλέπει τον έλεγχο της εταιρείας τόσο από μένα που έχω ζητήσει πολλάκις και απάντηξση δεν πήρα, όσο και από το ίδιο το Λιμενικό Ταμείο στο οποίο προίσταται. Τον προέτρεψα άλλωστε να μην παρασύρεται από εκλεγμένους και μη συμβούλους.  Και επειδή ο κ. Δήμαρχος εξέλεξε με την κρίσιμη ψήφο του νέο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας την 7.1.2020 με “διακοσμητικά” μέλη εμέ και τον εαυτόν του, ως προείπα, εκλέγοντας δε στην συνέχεια με την ψήφο του πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας τον κ. Μέννεν, ο οποίος συνδιοικούσε την εταιρεία με το Λιμενικό Ταμείο όλα τα τελευταία χρόνια και αυτοί οδήγησαν την εταιρεία στην χρεοκοπία, θα τον συμβούλευα να μην συνεχίζει τα λάθη εις βάρος της εταιρείας και να μην αναλώνεται στα κατώφλια των υπουργικών θυρών προπαγανδίζοντας καταστροφικά την εταιρεία, διότι η δύναμη της δημοσίευσης και της προπαγάνδας είναι πολύ μικρότερη από την δύναμη της αλήθειας.

Παρακαλώ, να δημοσιεύσετε την παρούσα επιστολή μου, διότι δεν είμαι εγώ που μπλοκάρω τις εξελίξεις όπως ευθέως μου καταλογίζετε, προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια.

Μεσολόγγι, 11 Μαρτίου 2020

Ι.Γ. Αγγελόπουλος
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!